ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σοβαρή καταγγελία: Γιατρός δεν πιστοποιούσε θάνατο λόγω ακατάλληλης ώρας

Ανοικτή επιστολή του πατέρα του 48χρονου

24news team

Σοβαρή καταγγελία διατυπώνει μέσω ανοικτής επιστολής του ο γνωστός επιχειρηματίας, Κωστάκης Σιελουβάρης που έχασε τον γιο του σε ηλικία μόλις 48 ετών, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει ο κος Σιελουβάρης, την ημέρα που ο γιος του άφησε την τελευταία του πνοή, επικοινώνησε στις 10:40 το βράδυ με τον προσωπικό ιατρό προκειμένου να επιβεβαιώσει τον θάνατο του 48χρονου και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κύριος Σιελοβάρης, ο προσωπικός ιατρός με έντονο ύφος αρνήθηκε, αναφέροντας πως ήταν ακατάλληλη η ώρα για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πατέρας του 48χρονου, αμετανόητος ο γιατρός εναντίον του οποίου γίνεται η καταγγελία, δεν δίστασε τις επόμενες μέρες να αραδιάσει ένα σωρό ψέματα, διαψεύδοντας δεκάδες μάρτυρες.

Δείτε όσα αναφέρει:

«Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, κηδεύσαμε τον αγαπημένο μας Λούκα Σιελουβάρη. Τον πρωτότοκο γιο μου που σε ηλικία μόλις 48 ετών, ‘έφυγε’ για το μεγάλο ταξίδι. Η απέραντη θλίψη και οδύνη που καρφώθηκαν σαν μαχαιριά στο στήθος όλων όσοι τον αγάπησαν, είναι απλά απερίγραπτη. Κανένας λόγος και κανένας χρόνος δεν πρόκειται ποτέ, ούτε να γιατρέψει, ούτε να επουλώσει, ούτε να απαλύνει το συντριπτικό κάταγμα που δέχθηκε η ψυχή και η καρδιά μου. Μόνη μου παρηγοριά είναι η βεβαιότητα που νιώθω, ότι το ταξίδι του Λούκα με προορισμό τη γειτονιά των αγγέλων, θα έχει αίσιο τέλος.

Όταν βρεθεί μπροστά στον Θεό για να αξιολογηθεί ο επίγειος βίος και πολιτεία του, είμαι σίγουρος ότι ο Τριαδικός Ύψιστος θα τον κατατάξει κάπου που να νιώθει και να βιώνει την ατελεύτητη χαρά και γαλήνη της αιώνιας ζωής. Δεν πρόκειται ούτε να αξιολογήσω, ούτε να επαινέσω, ούτε και να αγιοποιήσω τον αγαπημένο μου γιο. Η σύντομη διαδρομή του στον μάταιο τούτο κόσμο, άφησε αρκετά δείγματα γραφής για να μπορεί να μετρηθεί και να κριθεί από όλους όσοι τον γνώρισαν. Ο διακαής πόθος του και ο βαθύς καημός του, ήταν να αποχωρήσει όρθιος και στιβαρός. Η απαίτησή του, ήταν να μην κλάψει κανένας, διότι όπως ο ίδιος έλεγε χαμογελώντας «έζησα πέντε ζωές», τόσο γεμάτος και ευλογημένος ένιωθε. «Αν ποτέ κάποιος θελήσει να με βρει, να ψάξει μες στην πνοή των αγαπημένων μου και μες στις λίμνες των ματιών τους», συνήθιζε να λέει.

Νιώθω την τρομακτική ανάγκη, προσωπικά και εκ μέρους της οικογένειας μου, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι τίμησαν τη μνήμη του Λούκα, τόσο αυτούς που παρευρέθηκαν στη νεκρώσιμο ακολουθία όσο και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν και συλλυπήθηκαν τους τεθλιμμένους με άλλους τρόπους. Θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που περπάτησαν δίπλα στον Λούκα σε αυτή την ανυπόφορη και απαίσια τρίμηνη διαδρομή μέχρι τη μοιραία βραδιά της 20ης Φεβρουαρίου.

Η όλη στάση και συμπεριφορά τους -σε ανθρώπινο και επιστημονικό επίπεδο- ήταν απλά συγκινητική. Δυστυχώς για όλους μας, η Θεία προοπτική του αγαπημένου μου γιου είχε άλλα σχέδια.

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Γιαννάκη μέχρι τον τελευταίο φίλο ή γνωστό του αποβιώσαντα, νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη και απέραντη ικανοποίηση για τον γλυκύτατο τρόπο που συμπαραστάθηκαν τόσο στον Λούκα όσο και στην οικογένειά μου. Όλοι ανεξαιρέτως, είτε με την ιδιότητά τους, είτε με την άδολη προθυμία τους, δήλωσαν το παρόν τους συμμεριζόμενοι την τραγικότητα των στιγμών.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ -και το καταθέτω με πόνο ψυχής- βρέθηκε κάποιος που με την στάση και τη συμπεριφορά του φρόντισε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη μαύρη ησυχία του θανάτου. Φρόντισε να ενισχύσει το σπαρακτικό κλάμα και τον αβάσταχτο καημό που νιώθει ένας γονιός την ώρα που το παιδί του εγκαταλείπει τον κόσμο και τα όνειρά του.

Πρόκειται για τον προσωπικό γιατρό του Λούκα μου.

Την 20η Φεβρουαρίου, ο γιος μου άφησε την τελευταία του πνοή στις 21:43, περιτριγυρισμένος από 30 περίπου άτομα, φίλους, συγγενείς, αδελφούς και γονείς. Γύρω στις 22:40 ο συγκεκριμένος γιατρός εναντίον του οποίου γίνεται η καταγγελία, κλήθηκε από παρόντα άτομο να πιστοποιήσει τον θάνατο, έτσι ώστε να παραληφθεί η σορός από το Γραφείο Κηδειών που είχε αναλάβει τη διαδικασία της ταφής. Ο συγκεκριμένος γιατρός όχι μόνο αρνήθηκε αλλά θεώρησε ως απαράδεκτο να τον ενοχλούν τέτοια ώρα. Εκστόμισε μάλιστα το απαράδεκτο (υπάρχουν μαρτυρίες που το επιβεβαιώνουν) «ΕΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ;» Με λίγα λόγια έκλεισε το τηλέφωνο και αρνήθηκε ωρυόμενος να παρευρεθεί. Εμβρόντητοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε λυγμούς και αναφιλητά ψιθυρίζοντας «Ήμαρτον» και κάνοντας επανειλημμένα τον σταυρό τους ζητώντας συγχώρεση. Την πιστοποίηση θανάτου έκανε τελικά η Δρ Θέλμα Σιαηλή, την οποία και ευχαριστώ δημόσια.

Αμετανόητος ο γιατρός εναντίον του οποίου γίνεται η καταγγελία δε δίστασε τις επόμενες μέρες να αραδιάσει ένα σωρό ψέματα, αρλούμπες και ασυναρτησίες διαψεύδοντας δεκάδες μάρτυρες. Η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του ορκισμένου στον Ιπποκράτη θεραπευτή, βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο και τη συνείδησή του. Είμαι-αδιαπραγμάτευτα- σίγουρος, ότι τις ίδιες δικαιολογίες θα προβάλει εκ νέου αμέσως μετά τη δημοσίευση της σχετικής επιστολής.

Είμαι ο Κωστάκης Σιελουβάρης και θα ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου με τον ανίκητο θρήνο της απώλειας. Είσαι ο γιατρός (αναφέρεται όνομα) και θα πορευτείς με τα θλιβερά επιτεύγματά σου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δε σε βαραίνουν ποινικές ευθύνες. Αυτό όμως δε σε απαλλάσσει, από την ηθική διάσταση της ασύλληπτης, από τον ανθρώπινο νου, συμπεριφοράς σου.

Ακόμη και «Ο Δράκος του παραμυθιού» σέβεται την ιερή στιγμή του θανάτου. Αναγνωρίζει ότι η ανείπωτη τραγωδία του αποχωρισμού, διέπεται από άγραφους νόμους. Την ώρα που έσβηνε ένας περήφανος θαλασσαιμικός, εσύ επέλεξες τον εύκολο δρόμο της πνευματικής αποσύνθεσης. Ένα είναι σίγουρο, το φως θα αστράψει στα μάτια όλων μας. Και αν τύχει και νιώθεις θιγμένος και όχι όπως θα έπρεπε θλιμμένος και ένοχος, καλό θα ήταν να κινηθείς νομικά εναντίον μου. Πού ξέρεις; Μπορεί σε αυτή τη ζωή να δικαιωθείς…

Εκ μέρους της οικογένειας,
Κωστάκης Σιελουβάρης.
ΥΓ: Καλό Παράδεισο Λούκα μας».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση