ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απειλές στον μαθητή που χτύπησαν: «Αν δεν αποσύρεις την καταγγελία...»

Η μητέρα αποφάσισε να μη μιλήσει στην εκπομπή

24news team

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο που δείχνει μαθητή να δέχεται επίθεση από συμμαθητές του σε γυμνάσιο της Λεμεσού.

Παρόλο που το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τη μητέρα να προχωρά σε καταγγελία τόσο στη διεύθυνση του σχολείου όσο και στην Αστυνομία, το περιστατικό συνεχίστηκε, με τους συμμαθητές του παιδιού να επανέρχονται με... απειλές.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», Αντρέας Δημητρόπουλος, στην εκπομπή ήταν προγραμματισμένη η παρέμβαση της μητέρας του 13χρονου που δέχθηκε επίθεση. Ωστόσο, όπως υποστήριξε ο παρουσιαστής, η μητέρα αποφάσισε να μη μιλήσει στην εκπομπή, αφού το περιστατικό συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα στο σχολείο, με το παιδί της να απειλείται ότι αν δεν αποσύρει τις καταγγελίες σε βάρος των υπόλοιπων παιδιών, θα υποστεί τις συνέπειες.

«Καταλαβαίνετε σε ποια κοινωνία και κόσμο ζούμε. Τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Έκαναν ένα παιδάκι αντί να πάει να απευθυνθεί στο σχολείο και στους καθηγητές του για όλο αυτό που τράβηξε στα χέρια άλλων μαθητών και στο περίγυρο των μαθητών, κατέληξε στο φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια. Τραγικά πράγματα», σημείωσε ο παρουσιαστής.

Υπενθυμίζουμε πως σε χθεσινές της δηλώσεις στην ίδια εκπομπή, η μητέρα του μαθητή είπε πως μετά την καταγγελία της, την ενημέρωσαν από το σχολείο ότι θα παρθούν μέτρα και θα τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται ενώ η Αστυνομία υποστήριξε πως θα καλέσει τους γονείς των μαθητών.

Ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του χθες, σημείωσε πως το συμβάν θα διερευνηθεί.

«Ναι, υπάρχουν περιστατικά και εκφοβισμού και μακάρι να ήταν μόνο εκφοβισμού. Υπάρχουν και περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Αντιμετωπίζονται επί τόπου, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους και αυτό που λέτε, όπως και άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν και την προηγούμενη σχολική χρονιά, αμέσως με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Το θέμα είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε μια αποτελεσματικότερη παρέμβαση και σε επίπεδο πρόληψης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση