ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάτη με άστεγους: Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων

Υπό κράτηση για άλλες 4 μέρες οι τρεις

Σε μια μαραθώνια διαδικασία που κράτησε μέχρι τις 16:00, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε το διάταγμα κράτησης των τριών υπόπτων, σε σχέση με την υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν σήμερα και πάλι μόνο οι δυο εκ των τριών υπόπτων, ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και ο 66χρονος υπάλληλος υποδοχής, καθώς ο 46χρονος πρόεδρος κινήματος για τους άστεγους συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου θα υποβληθεί σε καθετηριασμό.

Το δικαστήριο είχε επιφυλάξει την απόφαση κράτησης των τριών για σήμερα, αφού την περασμένη Παρασκευή, λόγω του προχωρημένου της ώρα, χρειάστηκε να διακόψει. Λόγω της ένστασης των δικηγόρων των τριών στην κράτηση τους για περίοδο περισσότερη των δυο ημερών, η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με το δικαστήριο να διατάσσει τελικά την 4ήμερη προσωποκράτηση τους.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα που ορίστηκε για διερεύνηση της υπόθεσης,, εργάζεται πυρετωδώς για να ολοκληρώσει το φάκελο, ενώ το ανακριτικό έργο συνεχίζεται και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού αστέγων που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν ώστε να καταβληθούν χρήματα από το κράτος για τη διαμονή και σίτιση τους, ενώ δεν διέμεναν στο ξενοδοχείο.

Περίπου 45 είναι οι άστεγοι που κλήθηκαν ή θα κληθούν για να καταθέσουν στους ανακριτές, ενώ ο εντοπισμός κάποιων εξ αυτών είναι δύσκολος, είπε ο κ.Σωτηριάδης.

"Ωστόσο κάνουμε πολλές προσπάθειες, έχουμε εντοπίσει αρκετούς και ευελπιστούμε ότι θα τους εντοπίσουμε όλους, με σκοπό να πάρουμε καταθέσεις για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο", συμπλήρωσε.

Υπενθύμιζε δε ότι το ποσό το οποίο έχει πληρωθεί από το Υπουργείο Εργασίας στο εν λόγω ξενοδοχείο ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ, για περίοδο 12 μηνών, ενώ εκκρεμούν τιμολόγια για ποσό που ξεπερνά τις 170 χιλιάδες ευρώ.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει από το Δικαστήριο και διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων, είπε και πρόσθεσε ότι "αναμένεται να ληφθούν όλα τα τραπεζικά δεδομένα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε που έχουν καταλήξει τα χρήματα τα οποία έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων".

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες συλλήψεις στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση