ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαντούν στον Αρχιεπίσκοπο οι δικηγόροι των μοναχών - Τα 20 ερωτήματα που θέτουν

«Ξέρει ήδη την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής, πριν η απόφαση εκδοθεί»

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν απαντούν στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου οι δικηγόροι των Μοναχών σχετικά με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, σε χθεσινές του δηλώσεις είχε πει ότι «η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά» και «όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα».

Οι δικηγόροι θέτουν 20 ερωτήματα ως προς τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ξέρει ήδη την απόφαση της Ανακριτικής Επιτροπής, πριν η απόφαση εκδοθεί».

 

Αρχιεπίσκοπος για Μονή Αββακούμ: Η δίκη «θα διεξαχθεί κανονικά» - «Είναι όλα νόμιμα»

Όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα, δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος κλήθηκε από δημοσιογράφους στο περιθώριο εγκαινίων της αμφιθεατρικής αίθουσας «Νίκος Μούγιαρης», της Σχολικής Εφορείας Αθηαίνου να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ.

«Το Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου διαλαμβάνει σαφώς και ποια είναι τα δικαιώματα και οι εξουσίες της Ιεράς Συνόδου και πως διεξάγεται μια εκκλησιαστική δίκη», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Όσα γίνονται με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, πρόσθεσε, «βρίσκονται μέσα στο Καταστατικό της Εκκλησίας και είναι όλα νόμιμα».

«Η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά», είπε.

«Να μην αποπροσανατολίζουν όσοι νομίζουν ότι με αυτόν το τρόπο θα δώσουν υπέρ ή κατά μιας από τις εμπλεκόμενες ομάδες», ανέφερε καταληκτικά ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X