ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απαγόρευσαν στη Ραφαέλλα να ταξιδέψει - Η απάντηση της εταιρείας

Πώς απαντά η αεροπορική εταιρεία

ΚΥΠΕ

«Ειλικρινείς απολογίες» εκφράζει με ανακοίνωση της η Cyprus Airways για περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη 2 Μαρτίου και αφορούσε επιβάτη με μειωμένη κινητικότητα. Την ίδια ώρα υπενθυμίζει τους κανονισμούς ασφαλείας που ισχύουν από την ΙΑΤΑ.

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η Cyprus Airways, δεσμεύεται να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στον προορισμό τους και να τηρεί τους τοπικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς (IATA) και να τους ενισχύει.

"Η Cyprus Airways δηλώνει τις ειλικρινείς απολογίες της για αυτό το τόσο ατυχές περιστατικό που αφορά επιβάτη με μειωμένη κινητικότητα", αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι είναι απογοητευτικό «όταν ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς (της ΙΑΤΑ) δεν γίνονται δεκτοί από τους επιβάτες μας, ενώ πάντα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια για να βρούμε λύσεις".

Σημειώνει ότι στην προκειμένη περίπτωση, η επιβάτης έχει μεταφερθεί με επιτυχία από και προς τον προγραμματισμένο προορισμό της».

Η εταιρεία εκφράζει την ελπίδα «όλοι οι επιβάτες μας να καταλάβουν ότι η συλλογική τους ασφάλεια έρχεται πρώτη" και ότι λαμβάνοντας υπόψη αυτή την υπόθεση και την πρόσφατη δέσμευση προς την Παρολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου, ως χορηγοί της, η Cyprus Airways θα επανεξετάσει και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες εκτιμήσεις κινδύνου για να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται με τη μέγιστη προσοχή.

Η ανάρτηση της Ραφαέλλας

Υπενθυμίζεται ότι η Ραφαέλλα Μιλτιάδους, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας 2021 και ακτιβίστρια προέβη σε δημόσια καταγγελία κατά της Cyprus Airways, στον λογαριασμό της στα ΜΚΔ , στην οποία αναφέρει πως «την Πέμπτη 2 Μαρτίου, υπεύθυνη στο αεροδρόμιο δεν της επέτρεψε να επιβιβαστεί επειδή ταξίδευε χωρίς συνοδό».

Στην καταγγελία της η κα. Μιλτιάδους ανέφερε ακόμα ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας δεν της δόθηκε η ευκαιρία να αναφέρει πως έχει κινητικά προβλήματα, ότι λόγω αυτών χρειάζεται το ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για να μεταφερθεί στη θέση της από την πόρτα του αεροσκάφους, ότι αναγκάζεται να ταξιδεύει με συνοδό, ενώ είναι «ένα απολύτως λειτουργικό άτομο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ότι ενημερώθηκε για το ότι χρειάζεται συνοδό μία ώρα πριν την πτήση.

Η κ. Μιλτιάδους αναφέρει ακόμα ότι στις 2 Μαρτίου ήρθε «αντιμέτωπη με μια πρωτοφανέστατη διάκριση, που καταπατούσε κάθε δικαίωμα μου για ισότιμη αντιμετώπιση, συμπεριληπτικότητα και ελευθερία» ενώ σημείωσε πως «τέτοιοι κανονισμοί δε θα έπρεπε να έχουν θέση εν έτη 2023 στη χώρα μας και ούτε να αποτελούν εμπόδιο στη ζωή του οποιουδήποτε από εμάς».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X