ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αντίδραση ψευδοκράτους για τις ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς

Οι αντιδράσεις

ΚΥΠΕ

Το "υπουργείο εξωτερικών" στα κατεχόμενα αντέδρασε στις στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς με φίλες χώρες που διεξάγονται μεταξύ 7 και 11 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τ/κ Kıbrıs Postası (08.05.23, kibrispostasi.com) γράφει ότι το "υπουργείο εξωτερικών" καταδίκασε τις στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς με φίλες χώρες που διεξάγονται μεταξύ 7 και 11 Μαΐου και περιλαμβάνουν σενάρια αεράμυνας με την συμμετοχή εναέριων και χερσαίων μέσων εντός του FIR Λευκωσίας.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες, το "υπουργείο" αναφέρει ότι δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί στην «παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων» τους, προσθέτοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα μαζί με την Τουρκία».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «εφιστούμε σε κάθε ευκαιρία την προσοχή της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας στο γεγονός ότι εδώ και μακρό χρονικό διάστημα η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου αυξάνει εμφανώς τις εξοπλιστικές και στρατιωτικές της δραστηριότητες".

"Υπενθυμίζουμε στις συμμετέχουσες χώρες να αποφεύγουν να γίνονται, εκούσια ή ακούσια, μέρος των εξοπλιστικών και επιθετικών πολιτικών της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου, και αντί αυτού να παροτρύνουν την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης περιβάλλοντος σταθερότητας και ηρεμίας στην περιοχή και στο νησί", υποστηρίζεται.

Επιπρόσθετα, το "υπεξ" αναφέρει ότι "θέλουμε να προειδοποιήσουμε στο θέμα του ότι πρέπει να αποφεύγεται κατά απόλυτο τρόπο η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της τδβκ και της νεκρής ζώνης κατά τη διάρκεια αυτών των προκλητικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων κατά τις οποίες πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα θα πραγματοποιήσουν χαμηλές πτήσεις".

Οπως συνεχίζει, "η τδβκ δεν θα παραμείνει σιωπηλή στην παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα μαζί με την Τουρκία για προστασία των δικαιωμάτων μας".

"Ελπίζουμε να μην μείνει σιωπηλή η διεθνής κοινότητα και κυρίως η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, στις συνεχώς αυξανόμενες εξοπλιστικές και στρατιωτικές δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου που διασαλεύσει το περιβάλλον σταθερότητας και ηρεμίας" καταλήγει το "υπεξ".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση