ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνοιξαν οι ουρανοί - Ποτάμια οι δρόμοι (vids)

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται από το πρωί της Πέμπτης 25/11, στο νησί μας.

Όπως θα δείτε και στα πιο κάτω βίντεο, τα οποία δημοσιεύθηκαν στη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», δρόμοι της επαρχία Πάφου έγιναν ποτάμια μετά από έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

  

  

Τρέχει και δεν προλαβαίνει η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από έντονη βροχόπτωση στη Επαρχία Πάφου δέχθηκε συνολικά 20 κλήσεις για βοήθεια. Κατόπιν αξιολόγησης χρειάστηκε να βοηθήσουν σε 10 κλήσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστική, εργάζονται για την διεκπεραίωση των κλήσεων 3 συνεργεία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου. Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από πλημμυρισμένους υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Πάφου κατόπιν συνεννόησης ανταποκρίθηκε σε ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων από πλημμυρισμένους δρόμους ως επίσης και υπονόμους.

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 6 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα σήμερα.

Όπως αναφέρεται, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν την περιοχή, και η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ δεν αποκλείεται και χαλαζόπτωση.

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο, οπότε αναμένεται και αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια γύρω και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, στα παράλια. Τοπικά θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές, που σύντομα θα διαλυθούν. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, όπου θα κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X