ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανήλικοι πιάνουν τιμόνι - Θετικοί σε ναρκωτεστ και αλκοτεστ 4 οδηγοί

Σοβαρές παραβάσεις τροχαίας φέρεται να διέπραξαν τρεις ανήλικοι

Σοβαρές παραβάσεις τροχαίας φέρεται να διέπραξαν τρεις ανήλικοι, που εντοπίστηκαν να οδηγούν αυτοκίνητα και ανακόπηκαν για έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας, ενώ άλλοι τέσσερις οδηγοί αυτοκινήτων εντοπίστηκαν από μέλη της Δύναμης, να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλης.

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 16 και 17 ετών, εντοπίστηκαν να οδηγούν αυτοκίνητα, σε περιοχές της Λευκωσίας, της Πάφου και της Λεμεσού. Ο πρώτος νεαρός, 16 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο στην περιοχή Αγλαντζιάς, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα σήμερα και ανακόπηκε για έλεγχο από μέλος της Τροχαίας Λευκωσίας. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ως συνοδηγός και επιβάτες άλλοι τρεις 16χρονοι.

Ο δεύτερος νεαρός, ηλικίας 17 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο στην περιοχή Γεροσκήπου, γύρω στις 8.45 χθες το βράδυ και ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη της Ομάδας «Ζ», της Τροχαίας Πάφου, ενώ ο τρίτος νεαρός, επίσης ηλικίας 17 ετών, οδηγούσε αυτοκίνητο σε περιοχή της Λεμεσού, όπου λίγο πριν τις 1.00 τα μεσάνυχτα, είχαν μεταβεί μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, για έλεγχο φαινομένων οχληρίας και νεανικής παραβατικότητας. Ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου, ωστόσο το όχημα του ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας που στη συνέχεια εντόπισαν στην κατοχή του και νάιλον σακουλάκι με 3 γραμμάρια κάνναβης.

Οι γονείς των τριών νεαρών, καθώς και των τριών 16χρονων που επέβαιναν στο όχημα που οδηγούσε ο πρώτος 16χρονος, ενημερώθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας. Οι τρεις ανήλικοι οδηγούσαν τα οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών διερευνάται εναντίον νεαρού ηλικίας 19 ετών, ο οποίος γύρω στις 9.20 το βράδυ της Πέμπτης, οδηγούσε αυτοκίνητο επίσης στην περιοχή Γεροσκήπου και ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη του ΟΠΕ Πάφου. Αυτός εντοπίστηκε θετικός σε προκαταρτικό ναρκωτεστ που υποβλήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας.

Θετικός σε προκαταρτικό ναρκωτεστ εντοπίστηκε και 29χρονος, ο οποίος ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, σε δρόμο στη Λεμεσό, όπου αυτός οδηγούσε αυτοκίνητο, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Άλλοι δύο οδηγοί, ηλικίας 40 και 44 ετών, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να οδηγούν το όχημά τους, ενώ τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ο 40χρονος οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στην Αγία Νάπα, γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και παρέλειψε να σταματήσει για έλεγχο, σε σήμα που του έγινε από μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου. Αυτός ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας, όπου κινήθηκε με το όχημά του για να διαφύγει του ελέγχου και σε τελικό αλκοτεστ που υποβλήθηκε, το πρώτο δείγμα εκπνοής παρουσίασε 111μg% αλκοόλης, αντί μέχρι 22μg%, ενώ το δεύτερο δείγμα δεν ήταν επαρκές για την εξέταση αλκοόλης.

Ο δεύτερος οδηγός, ηλικίας 44 ετών, ανακόπηκε για έλεγχο από μέλος της Τροχαίας Λευκωσίας, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Αγλαντζιάς, όπου οδηγούσε το αυτοκίνητο του. Σε τελική εξέταση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης που υποβλήθηκε, η ένδειξη ήταν 110μg%, αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο.

Η Αστυνομία δίνει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, με καθημερινούς ελέγχους τροχαίας, αλλά και μέσω της διαρκούς ενημέρωσης του κοινού. Απώτερος στόχος είναι η αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση