ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της 28χρονης

Δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια - Ελεύθερος ο σύντροφός της

ΚΥΠΕ

Ελεύθερος αφέθηκε ο 31χρονος, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση θανάτου 28χρονης στην Πέτρα του Ρωμιού, μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας.

Από την μελέτη των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων και του υπόλοιπου μαρτυρικού υλικού φαίνεται ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της 28χρονης στην Πέτρα του Ρωμιού, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Κατόπιν τούτου, είπε ο κ. Νικολάου, ο 31χρονος απολύεται της κράτησης του, προσθέτοντας ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα διαβιβαστεί για θανατική ανάκριση.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως σήμερα Παρασκευή παραδόθηκε το πόρισμα της νεκροτομής που διενήργησε η Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, επί της σορού της 28χρονης που βρήκε τον θάνατο στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού.

Η Νομική Υπηρεσία εξέτασε κατά πόσο υπάρχει επαρκής μαρτυρία για αθώωση ή για δίωξη του 31χρονου.

Να σημειωθεί πως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία στην συγκεκριμένη υπόθεση πέρα από τις δύο καταθέσεις του υπόπτου.

Τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης από τους ιατροδικαστές Ορθοδόξου και Παπέτα είχαν αρχικά στρέψει τις αστυνομικές έρευνες προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας. Ο 31χρονος είχε συλληφθεί και εναντίον του είχαν εξασφαλισθεί δυο διατάγματα κράτησης από το Δικαστήριο 8 και 3 ημερών το οποίο εκπνέει σήμερα. Μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας ο 31χρονος απολύεται της κράτησης του.

Σημειώνεται πως η κ. Σπηλιοπούλου κλήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία να διενεργήσει δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης που εντοπίσθηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου σε παραλία της Πέτρας του Ρωμιού.

Στις 15 Μαρτίου η Χ. Σπηλιοπούλου διενήργησε αυτοψία στη σκηνή και ακολούθως νεκροτομή, στην παρουσία των δύο κυβερνητικών ιατροδικαστών, Αγγελικής Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, καθώς και του Μάριου Ματσάκη που κλήθηκε εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης του 31χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X