ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή! Μειωμένο ενδιαφέρον Κύπριων φοιτητών για επιστροφή στην Ελλάδα

Προς ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος

Στο πλαίσιο του προγράμματος μεταφοράς φοιτητών από την Κύπρο στην Ελλάδα για τις ανάγκες των σπουδών τους θα πραγματοποιηθούν σήμερα τρεις πτήσεις. Ωστόσο, όπως πληροφορείται η «Καθημερινή» το πλάνο σε ότι αφορά στις τρεις πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο (6/6), ανατρέπεται καθώς θ' ακυρωθούν λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος.

Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών, Χρήστος Παπαμιχαήλ ο αριθμός των φοιτητών οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον πριν από ένα μήνα ώστε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ανερχόταν στους 1380. Ωστόσο απ’ αυτούς μόνο οι 385 εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Σήμερα θα ταξιδέψουν οι 385 φοιτητές, ενώ οι πτήσεις για το ερχόμενο Σάββατο φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς δεν υπάρχουν άλλοι φοιτητές που θέλησαν να ταξιδέψουν.

Η αιτία για το γεγονός ότι το ποσοστό ενδιαφέροντος είναι ιδιαίτερα μειωμένο οφείλεται πιθανότατα και στο γεγονός ότι ορισμένα ελληνικά πανεπιστήμια όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται φυσική παρουσία στην εξεταστική περίοδο που ξεκινά αυτές τις ημέρες και προχωρούν στη διοργάνωση ηλεκτρονικών εξετάσεων με πιστοποιημένες πλατφόρμες και συστήματα ελέγχου της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

Άρα κάποιοι φοιτητές που είχαν δηλώσει στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας ότι ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, έπειτα την συγκεκριμένη εξέλιξη, φαίνεται ότι άλλαξαν γνώμη.

Το στενό χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχαήλ η άδεια από την Ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τις σημερινές πτήσεις και αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο δόθηκε αργά τη Δευτέρα (6/6). Την Τρίτη το πρωί ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα σχετικά emails προς τους φοιτητές που περιείχαν έναν σύνδεσμο (link) συνοδεία κωδικού ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν το εισιτήριο τους.

Το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στους φοιτητές ήταν δύο ώρες.

«Εκτιμούμε ότι καλύπτουμε πλήρως την ανάγκη των φοιτητών να επιστρέψουν», τονίζει ο Παπαμιχαήλ.

Ακόμη 1900 επαναπατρισθέντες στην Κύπρο

Σε ότι αφορά τη διαδικασία επαναπατρισμού μέχρι τις 8 Ιουνίου θα επιστρέψουν στην Κύπρο συνολικά 190 0 άτομα από την Ελλάδα, Βρετανία, Φρανκφούρτη και Ντόχα.

Μετά τις 9 του μήνα οπότε και ανοίγουν τα αεροδρόμια σταματά η υποχρέωση της κυβέρνησης σε σχέση με τον επαναπατρισμό.
«Ήταν μία δύσκολη διαδικασία καθώς ήταν κάτι το οποίο γινόταν για πρώτη φορά. Έπρεπε να εντοπίσουμε τους πολίτες που αποκλείστηκαν σε άλλες χώρες και στη συνέχεια να προγραμματίσουμε τις πτήσεις ώστε να επιστρέψουν στην Κύπρο. Δούλεψαν πολλοί εθελοντές γι’ αυτόν τον σκοπό και θεωρώ ότι ήταν μία πετυχημένη δράση της κυπριακής Δημοκρατίας σε ότι αφορά την πανδημία», καταλήγει ο κ. Παπαμιχαήλ.

 Πηγή: kathimerini.com.cy  / Της Άντρης Θρασυβούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X