ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναβάλλεται και επισήμως η καταβολή δανείων για 9 μήνες

Στις 2 Απριλίου η ώρα 11 η νέα Ολομέλεια για την ψήφιση του νομοσχεδίου παροχής ρευστότητας μέσω κρατικών εγγυήσεων

Αναβάλλεται και επίσημα η καταβολή δανείων για εννέα μήνες προς τις τράπεζες. Η νομοθεσία που αφορούσε την αναστολή, μέσω νόμου και διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών, της αποπληρωμής δόσεων κεφαλαίου και τόκων για δάνεια προς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για περίοδο εννέα μηνών, μέχρι την 31/12/2020 έγινε αποδεκτή από 31 Βουλευτές.

Σύμφωνα με τη σημερινή Ολομέλεια "express", το νομοσχέδιο για την αναστολή των δόσεων για 9 μήνες προς τις τράπεζες ψήφισαν 31 βουλευτές από τους συνολικά 55 που συμμετείχαν, ενώ 24 τάχθηκαν εναντίον.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως αναβλήθηκε η συζήτηση του ν/σ που προνοούσε το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις μεσω κρατικών εγγυήσεων ύψους 2 δισ. ευρώ για τις 2 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Η Νομοθεσία αφορά την παραχώρηση Κυβερνητικών Εγγυήσεων συνολικού ποσού μέχρι δύο δισεκατομμυρίων ευρώ (€ 2.000.000.000) με σκοπό:

(α) την παραχώρηση νέων χαμηλότοκων δανείων ύψους €1.750.000.000 σε Επιχειρήσεις και Αυτοτελώς Εργαζόμενους για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τα μέτρα που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνιού, και

(β) την επιδότηση μέρους του επιτοκίου σε φυσικά πρόσωπα, αυτοτελώς εργαζομένους και επιχειρήσεις ύψους €250.000.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X