ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άμεση απάντηση της Πολιτείας στους βανδαλισμούς σχολείων - Φρουροί, κάμερες και περιπολίες

Ηχηρό μήνυμα Δράκου-Προδρόμου, σε άμεση εφαρμογή δράσεις που θα επαναφέρουν την ασφάλεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άμεση ήταν η απάντηση της Πολιτείας στα περιστατικά βανδαλισμών σε δημοτικά σχολεία (Λευκωσίας και Λεμεσού) η οποία ήρθε μάλιστα δια στόματος των Υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης σύσκεψης.

Πρόδρομος Προδρόμου και Στέφη Δράκου συναντήθηκαν εκτάκτως σήμερα (Παρασκευή 3/12) με αντιπροσωπείες της Αστυνομίας καθώς και μέλη της ηγεσίας της ΠΟΕΔ λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως η βομβιστική επίθεση (σε δημοτικό στο Ζακάκι) και ο εμπρησμός αίθουσας διδασκαλίας (σε δημοτικό στη Δευτερά).

Μάλιστα, στη διάρκεια των δηλώσεων τους οι δύο υπουργοί κατέστησαν σαφές πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και τα εν δυνάμει διατάγματα οφείλουν να τηρούνται και να γίνονται σεβαστά από όλους. Σε πρώτη φάση θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες στα σχολεία, ρυθμίσεις για τοποθέτηση φρουρών σε σχολικές μονάδες ενώ θα εξεταστούν και περαιτέρω δράσεις για να επαναφέρουν το αίσθημα τάξης και ασφάλειας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας που θα συμβάλουν στην αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Όπως ανέφερε προβαίνοντας σε δηλώσεις η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου έκκληση προς όλους τους γονείς όπως συμμορφωθούν για το καλό όλης της κοινωνίας αλλά πάνω απ’όλα για τα ίδια τα παιδιά τους και τους δασκάλους που έχουν την ευθύνη τους. Αναλυτικά δήλωσε «Καταρχάς τα σχολεία παραμείνουν ανοιχτά, τα διατάγματα πρέπει να γίνουν σεβαστά. Καλούμε τους γονείς, να συμμορφωθούν για το καλό και το δημόσιον συμφέρον, να δείξουν την αλληλεγγύη τους να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, να προστατεύσουμε τους δασκάλους μας. Συμφωνήθηκε με βάση τις εισηγήσεις της ΠΟΕΔ, να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες στα σχολεία μας, ότι θα γίνουν άμεσες ρυθμίσεις για να υπάρξουν φρουροί και σίγουρα διάφορα άλλα μέτρα, τα οποία θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας, το οποίο ως πολιτεία θέλουμε να δώσουμε τόσο στους γονείς όσο και στους δασκάλους που έχουν την ευθύνη για τα παιδιά αυτά.»

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομος Προδρόμου που ευχαρίστησε τόσο τη Στέφη Δράκου όσο και την Αστυνομία για τη συνεργασία τονίζοντας πως θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Συγκεκριμένα δήλωσε «Η αστυνομία παρέχει ήδη και θα το κάνει στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέτρα που θα ισχύσουν για μια περίοδο δυο μηνών για να αντιμετωπίσουμε την έκρυθμη κατάσταση. Αυξημένες περιπολίες από την Αστυνομία, θα φροντίσουμε και μέσω των Σχολικών Εφορειών να εξασφαλίσουμε σε συγκεκριμένα σχολεία φύλαξη κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως επίσης πιθανόν να εγκαταστήσουμε συστήματα ασφαλείας – κάμερες, ούτως ώστε να αποτρέψουμε τις ελάχιστες ακραίες παραβατικές περιπτώσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όπως είδαμε και τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X