ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές

Πότε αναμένονται

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τουλάχιστον σε ότι αφορά στα ορεινά. Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή», ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ Κλεάνθης Νικολαΐδης, το Σάββατο αναμένονται βροχές ή καταιγίδα στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, δεν πρόκειται ουσιαστικά για τα πρωτοβρόχια καθώς αναμένεται να επηρεαστούν ορισμένες ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Το σκηνικό του καιρού ουσιαστικά αναμένεται ν' αλλάξει από την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο εν μέσω καύσωνα, ενώ τα απογεύματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά με συνοδεία βροχών.

To δελτίο καιρού:

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και αργότερα τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, που το Σάββατο πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και την Παρασκευή, και θα κυμαίνεται αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σε ισχύ Πορτοκαλί Προειδοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης πορτοκαλί προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση