ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλλα λέει ο Κωστρίκης... άλλα ο Καραγιάννης για το άνοιγμα των σχολείων

Αντικρουόμενες θέσεις και απόψεις...

24news team

Αντικρουόμενες απόψεις και θέσεις περιγράφουν το σκηνικό μεταξύ επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην επιστημονική ομάδα για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης υποστήριξε σήμερα ότι το άνοιγμα όλων των σχολείων δεν περιλαμβανόταν στον οδικό χάρτη για αυτόν τον μήνα τονίζοντας ότι είχε εκπλαγει με την απόφαση της κυβέρνησης.

Στην αντίπερα όχθη, ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης υποστηρίζει ότι μάλλον ο κ. Κωστρίκης δεν θυμάται καλά καθώς εισήγηση της επιστημονικής ομάδας αποτελούσε η επαναλειτουργία των σχολείων υπό προϋποθέσεις εντός Μαΐου.

Επιπλέον, ενώ ο Δρ Κωστρίκης εξέφρασε την ανησυχία του με φόντο τον καθολικό άνοιγμα των σχολείων στις 21 Μαΐου, ο Δρ Καραγιάννης, αναφέρει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Δεν θα έλεγα ότι ανησυχώ υπερβολικά αλλά ίσως να ήταν λίγο πρόχειρη αυτή η απόφαση και εδώ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ όσων συμμετέχουν στην επιστημονική επιτροπή διότι τα παιδιά ήταν μέχρι τώρα μία μικρή ομάδα στην επιδημία η οποία δεν λάμβανε ουσιαστικά μέρος καθώς ο αριθμός τους είναι μικρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Κωστρίκης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο ΣΙΓΜΑ προσθέτοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων σε ότι αφορά μικρές ηλικίες έπρεπε να μελετηθεί με περισσότερη προσοχή.

«Θεωρούσαμε ότι δεν είναι άτομα που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλον καθώς είναι ασυμπτωματικά. Αυτή η ιδέα δεν ήταν πολύ μελετημένη στην επιστημονική βιβλιογραφία. Δημοσιεύθηκαν χθες δύο άρθρα. Στο ένα απ' αυτά αναφέρεται ότι το ιικό φορτίο, η συγκέντρωση του ιού που έχουν τα παιδιά είναι εξίσου υψηλή όπως στους ενήλικες», είπε ο ίδιος.

Πάντως ο κ. Καραγιάννης θεωρεί ότι εάν τα μέτρα προστασίας τηρηθούν και τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής συνεχίσουν να υφίστανται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στα σχολεία είναι μειωμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση