ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακυρώθηκε η πορεία για το μεταναστευτικό στο Προεδρικό

Η σχετική ανάρτηση

24news team

Ακυρώθηκε η πορεία «Απελάσεις Τώρα» για το μεταναστευτικό στο Προεδρικό που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης (06/09). Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα επικράτησε αλαλούμ για το εάν θα πραγματοποιείτο ή όχι. Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας (04/09), η σελίδα «Μαζικές Απελάσεις Τώρα» η οποία έκανε το κάλεσμα για διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό, την Τετάρτη (06/09) με τίτλο «Απελάσεις Τώρα», είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ακυρώνεται η συγκεκριμένη πορεία. Μετά από λίγα λεπτά, για άγνωστους λόγους, η ανάρτηση κατέβηκε.

Μετά από επικοινωνία του 24News με τις Αρχές το πρωί της Τρίτης (05/09), η πληροφόρηση που υπήρχε είναι πως η διαμαρτυρία θα πραγματοποιείτο κανονικά. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η συγκεκριμένη σελίδα προχώρησε σε νέα δημοσίευση για ακύρωση της διαμαρτυρίας. «Ο δικός μας στόχος δεν είναι η όξυνση της κατάστασης και η διάσπαση του εσωτερικού μετώπου για ψηφοθηρικούς λόγους όπως συμβαίνει με το ΑΚΕΛ, αλλά η επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού και προς αποφυγή εμφυλιακών καταστάσεων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση εξηγώντας το λόγο που ακυρώνεται η διαμαρτυρία.

Αυτούσια η ανάρτηση

«Πριν 4 μέρες ανακοινώσαμε μια ειρηνική πορεία στο Προεδρικό, ακομμάτιστη, υπεροπαδική και υπεράνω οποιωνδήποτε διαφορών χωρίζουν τους συμπατριώτες μας. Στο κάτω κάτω τις συνέπειες του προβλήματος του μεταναστευτικού τις πληρώνουμε όλοι: δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, απολιτικοί και ούτω καθεξής.

Όταν ανακοινώσαμε τη διαμαρτυρία, τα δεδομένα στο εσωτερικό ήταν διαφορετικά. Η διαδήλωση όμως την Παρασκευή και κάποια έκτροπα που έγιναν, έδωσαν επιχειρήματα στην ακροαριστερά και το ΑΚΕΛ να καλύπτουν τις ευθύνες τους για τα προβλήματα που οι ίδιοι υποκίνησαν μέσω του μεταναστευτικού για να κερδίζουν ψήφους, διότι οι ιδεολογίες τους έχουν καταρρεύσει εδώ και χρόνια.

Έδωσαν την ευκαιρία σε αυτούς που προκαλούν ασυστόλως την κοινωνία και υποθάλπουν ακραίες καταστάσεις στο μεταναστευτικό, να παρουσιάζονται ως φωστήρες για να συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους τους ενόψει Ευρωεκλογών. Τόσο πολύ υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου το ΑΚΕΛ, που θεώρησε έξυπνο να βγάλει από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας γεγονότα του παρελθόντος αναμοχλεύοντας μίση και πάθη, με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το εθνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο τόπος - το μεταναστευτικό. Χάρισαν ακόμη λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εχθρούς αυτού του τόπου όπως τα "πογκρόμ", που σε άλλες περιπτώσεις δεν γυρίζει η γλώσσα τους να τις πουν και που αναμάσησε έτσι απλά και απερίσκεπτα η Αννίτα Δημητρίου (δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό).

Ο δικός μας στόχος δεν είναι η όξυνση της κατάστασης και η διάσπαση του εσωτερικού μετώπου για ψηφοθηρικούς λόγους όπως συμβαίνει με το ΑΚΕΛ, αλλά η επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού και προς αποφυγή εμφυλιακών καταστάσεων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Η απόφασή μας ας μην θεωρηθεί αδυναμία, αλλά υπευθυνότητα και γνήσιος πατριωτισμός. Δεν σταματούμε να αξιώνουμε άμεσα υλοποιήσιμες θέσεις όπως:

Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την ταχύρρυθμη εξέταση αιτήσεων ασύλου, αφού το όποιο οικονομικό κόστος συνεπάγεται με αυτό το μέτρο δεν συγκρίνεται στο απειροελάχιστο με τα έξοδα συντήρησης που επιβαρύνουν και τον Κύπριο φορολογούμενο.
Άμεσες απελάσεις με γοργούς ρυθμούς εκεί όπου η αίτηση ασύλου απορρίπτεται.

Τέρμα στη χαλαρή μεταχείριση των λαθροδιακινητών που μας κουβαλούν νυχθημερόν λαθρομετανάστες ανά 50 και 100 μέσω θαλάσσης και καρπώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα "εισιτήρια". Τέλος οι ποινές χάδια.

Έλεγχος και απέλαση όσων πρακτορεύουν για λογαριασμό της Τουρκίας και προκαλούν συνθήκες αποσταθεροποίησης.

Πιστεύουμε ότι μια έκρυθμη κατάσταση την Τετάρτη θα έστρεφε τα βλέμματα μακριά από αυτές τις υγιέστατες θέσεις και θα μετέτρεπε εμάς σε εξιλαστήρια θύματα της αποτυχημένης και ανίκανης πολιτικής διαχρονικά των Κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της υφιστάμενης μέχρι στιγμής. Κατανοούμε ότι θέλουν να μας φορτώσουν ευθύνες που τους ανήκουν.

Δεν ξεχνούμε και εκείνα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που τόσα χρόνια απέκρυπταν ή υποβάθμιζαν με πλήρη συνενοχή το καθημερινό συνεχές μαρτύριο των κατοίκων της Χλώρακας, της Κοκκινοτριμιθιάς και των άλλων περιοχών με παρόμοια προβλήματα και θυμήθηκαν τώρα να ευαισθητοποιηθούν πλήρως για τα καταδικαστέα πεπραγμένα μιας ημέρας αφήνοντας στο χθες και την απαγωγή του Εθνοφρουρού και τα γκέτο και όλα.

Καλούμε τον κόσμο να μείνει στο ακουστικό και να μην πέφτει σε παγίδες που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό του από τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης που ζούμε σήμερα.

Υπενθυμίζουμε τους στίχους του εθνικού μας ποιητή που δείχνουν την αναγκαιότητα για ενότητα και συμπαγές εσωτερικό μέτωπο:
“Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά.” Δ. Σολωμός (Ύμνος Εις Την Ελευθερίαν, Σ. 147)

Θα είμαστε εδώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση