ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ακόμα σκέφτονται πού να πάρουν τον ηλικιωμένο ασθενή με κορωνοϊό

Οι εξελίξεις

Οι λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν αν ο Βρετανός που βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του ΓΝ Πάφου και έχει εντοπιστεί θετικός στο κρούσμα του κορωνοϊού θα μεταφερθεί στο ΓΝ Αμμοχώστου, δήλωσε ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου.

Γίνεται είπε, “εκτίμηση του ασθενή, υπάρχει επαφή με το νοσοκομείο αναφοράς που είναι αυτό της Αμμοχώστου και εάν κριθεί ότι πρέπει να μεταφερθεί θα μεταφερθεί”, επεσήμανε.

Ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε, πως το περιστατικό βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης και γίνονται εντατικές διαδικασίες με τους ιατρούς για να αποφασιστεί το τι θα γίνει, δηλαδή εάν ο ασθενής θα μεταφερθεί ή όχι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, προσθέτοντας πως η σχετική απόφαση θα αποφασιστεί από τους λοιμωξιολόγους. Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, είπε, πως είναι σταθερή.

Ο κ. Γεωργίου χαρακτήρισε φυσιολογική την αναστάτωση που επικράτησε χτες στο ΓΝ Πάφου την στιγμή που υπάρχει πανδημία σε όλον τον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας.

Οι ανησυχίες υπάρχουν είπε , “αφού το περιστατικό νοσηλευόταν στο ΓΝ Πάφου και αρκετό ποσοστό από το προσωπικό είχε έρθει σε κοντινή ή μακρινή επαφή με τον 65χρονο”, σημειώνοντας πως “έχουν ληφθεί δείγματα από το προσωπικό που είχε έρθει σε οποιαδήποτε επαφή και έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Γενετικής και αναμένονται τα αποτελέσματα, κάποια εξ αυτών μέχρι το βράδυ".

Ευχήθηκε “να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα είτε από το προσωπικό είτε από τον ασθενή”.

Δείγματα πρόσθεσε λήφθηκαν και από ασθενείς που νοσηλεύονται στους θαλάμους του ΓΝ Πάφου ενώ καταβάλλεται προσπάθεια και για την ιχνηλάτηση των Βρετανών που τον επισκέφτηκαν .Την υπόθεση σημείωσε ανέλαβαν οι σύμβουλοι της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου ανέφερε πως στο Νοσοκομείο λειτουργούν οι Πρώτες Βοήθειες για τα πολύ επείγοντα περιστατικά, ενώ υπάρχει πλάνο από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για μεταφορά ,είτε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, είτε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως δεν αναμένεται , προς το παρόν, ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πάφου να μεταφερθούν σε κλινικές.

Σε σχέση με τους νοσηλευόμενους είπε, πως αυτοί βρίσκονται στο Νοσοκομείο και παρακολουθούνται.

Ο ασθενής βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό στο Νοσοκομείο Πάφου και συγκεκριμένα από τις 2- 3 Φεβρουαρίου και φαίνεται να προσβλήθηκε από Βρετανούς που τον επισκέφθηκαν.

Τώρα τους έδωσαν στολές!

Επίσης, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως οι εκκλήσεις που είχε απευθύνει η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου για την προσέλευση μόνο των επειγόντων περιστατικών φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, με αποτέλεσμα να έχει λιγοστέψει ο αριθμός των επισκεπτών στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου .

Επεσήμανε πως γίνεται ιχνηλάτηση όλων οσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Eρωτηθείς κατά πόσο χτες το βράδυ τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα. ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου απήντησε πως δόθηκαν οι υπάρχουσες στολές ενώ παραγγέλθηκαν και άλλες .

Σήμερα, συνέχισε, «δόθηκαν οδηγίες στον αποθηκάριο και έχει δώσει στο προσωπικό ότι χρειάζεται», σημειώνοντας πως το ΓΝ Πάφου, «δεν ήταν νοσοκομείο αναφοράς , είχε γίνει μια καλή παραγγελία και δόθηκαν στο προσωπικό».

Σε απομόνωση το προσωπικό

Ο κ. Γεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση , είπε πως ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ζήτησε πέραν των εκατό ατόμων να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους και σε απομόνωση .

Από όσα άτομα, είπε, « λήφθηκαν δείγματα ζητήθηκε να παραμείνουν μακριά από την εργασία τους, που αφορούν ιατρούς και νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό» .

Προσπαθούμε, σημείωσε, να ληφθούν όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο ΟΚΥπΥ, τα οποία λαμβάνονται για το νοσοκομείο για προστασία και των επαγγελματιών υγείας.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Πάφος μπορεί να αντεπεξέλθει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για απολύμανση του χώρου, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως για οτιδήποτε βρίσκονται σε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή και θα πράξουν ανάλογα. ΄

Νέα μέτρα

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης για τα έκτακτα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά το επιβεβαιωμένο περιστατικό με τον νέο κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σε συνεννόηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησαν τα δεδομένα, ανακοινώνουν τα εξής:

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου παραμένει κλειστό και η απολύμανση των χώρων συνεχίζεται.

Συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, όλου του προσωπικού και όλων των ασθενών που ευρίσκονταν εντός των μονάδων του νοσοκομείου, που τυχόν να ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή ή τον επισκέπτη του.
Το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.

Συνέχιση της ιχνηλάτησης όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τίθενται σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα θα αξιολογείται συνεχώς.

Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου.

Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται μέχρι επαναξιολόγησης του μέτρου. Χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνονται μόνο σε επείγοντα περιστατικά για ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Οποιοσδήποτε ασθενής (που δεν έχει ήδη εισέλθει στο νοσοκομείο) χρίζει άμεσης θεραπείας θα παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα. Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ευχαριστεί για μια φορά τους επαγγελματίες υγείας για την αφοσίωσή τους και καλεί όλους όπως αποφεύγουν δηλώσεις ή ισχυρισμούς που επιτείνουν την ανησυχία και προκαλούν σύγχυση.

Έκκληση προσωπικού του ΓΝ Πάφου για άμεση λήψη δειγμάτων μετά το κρούσμα στην ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, έκπληξη προκαλεί η έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας που απευθύνει το ιατρικό και νοσηλευτικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για άμεση λήψη δειγμάτων για να αποσταλούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής για τις απαραίτητες εξετάσεις, μετά το κρούσμα κορωνοϊού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έκπληξη μια τέτοια διαδικασία θα έπρεπε ήδη να βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, στο Νοσοκομείο Πάφου επικρατεί ανησυχία ιδιαίτερα στο προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύεται ο 65χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μέλη του προσωπικού κάλεσαν το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα.

Ερωτηθείς, ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου χαρακτήρισε φυσιολογική την αναστάτωση, σημειώνοντας πως όντως αρκετό ποσοστό από το προσωπικό είχε έρθει σε επαφή με τον 65χρονο.

Συνέστησε υπομονή, σημειώνοντας πως θα ληφθούν από όλους δείγματα από το προσωπικό που είχε έρθει σε επαφή με τον ασθενή .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X