ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριο φονικό στις Κεντρικές - Το παράπονο του κύριου υπόπτου

Υπό οκταήμερη κράτηση όλοι οι συλληφθέντες

24news team

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οι 12 κρατούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Tansu Cidan, στις 27/10/2022 στις Κεντρικές Φυλακές.
Οι Αρχές διαχώρισαν και πάλι την διαδικασία με την μία να αφορά μόνο τον βασικό ύποπτο του φονικού.

Με την συνοδεία του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (ΕΑΟ) οι 11 συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στην δικαστική αίθουσα με την Αστυνομία να αιτείται την οκταήμερη προσωποκράτησή τους.

Ανάμεσα στους 11 βρισκόταν και ο 35χρονος Ιρανός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής (13/11). Όπως ακούστηκε ενώπιον του δικαστηρίου τα κλειστά κυκλώματα έδειξαν πως ο 35χρονος μπαινόβγαινε μαζί με άλλους στο κελί του θύματος ενώ σε κάποια στιγμή τον καταγράφουν να το καθαρίζει.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του ανακριτή για ανανέωση της κράτησής τους των υπολοίπων ενώ και ο 35χρονος Ιρανός τέθηκε υπό οκταήμερη προσωποκράτηση.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ένας εκ των συλληφθέντων ανέφερε στην δικηγόρο του πως άλλος συγκρατούμενος του τον έδειρε λέγοντάς του πως φέρει ευθύνη για την υπόθεση. 

Μάλιστα η όλη συζήτηση έγινε στην παρουσία του συγκρατούμενού του ο οποίος υποστήριξε πως αυτός, αυτοτραυματίζεται.

Εξάλλου ο κρατούμενος που υποστηρίζει πως δέχθηκε επίθεση ανέφερε πως θέλει να τον μεταφέρουν σε άλλα κρατητήρια.

Παραπονέθηκε ο κύριος ύποπτος

Ο κύριος ύποπτος, τούρκικης καταγωγής και πάλι με την συνοδεία μελών του ΕΑΟ οδηγήθηκε στην δικαστική αίθουσα με τον ανακριτή να ζητεί την ανανέωση προσωποκράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες, πράγμα που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Ο βασικός ύποπτος,μέσω διερμηνέα,  απολογήθηκε στο δικαστήριο για την ανησυχία που προκαλεί ενώ είπε «πως αυτό που κάνει η Αστυνομία με τις χειροπέδες, είναι ενάντια στα ανθρώπινα μου δικαιώματα».

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί δικάζεται σε ξεχωριστή διαδικασία και όχι μαζί με τους υπόλοιπους με τον ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας να απαντά ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Ο δικηγόρος του βασικού υπόπτου, ο οποίος δεν έφερε ένσταση στην προσωποκράτησή του, ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου πως ο πελάτης του ήθελε να εκφράσει αυτό το παράπονο.

Θυμίζουμε πως για την υπόθεση τελούν υπό οκταήμερη κράτηση και τρεις δεσμοφύλακες οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, ανθρωποκτονίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X