ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Parody Γιολίτη: «Αγωγή για αποζημιώσεις αν ακυρωθεί το ένταλμα»

Δεν κόπασε ακόμη ο σάλος που δημιουργήθηκε

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Αλυσιδωτές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τον λογαριασμό-παρωδία στο Twitter, ο οποίος ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα. Έμιλυ Γιολίτη.


Εξέλιξη με τον parody της Γιολίτη - Άδειασμα από Ανώτατο


Την Δευτέρα (18/1) το γραφείο Φοίβος Χρ. Κληρίδης & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., μέσω των δικηγόρων Αλέξανδρου Κληρίδη και Ηλία Χρίστου, καταχώρισε μονομερή αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση με την οποία παραχωρείται άδεια καταχώρισης προνομιακού εντάλματος φύσεως Certiorari για την ακύρωση του εντάλματος έρευνας αναφορικά με την υπόθεση που αφορά τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Το Ανώτατο φέρεται να έκρινε ότι υπάρχει συζητήσιμη υπόθεση στην βάση της πληρότητας ή όχι του όρκου στον οποίο βασίστηκε το ένταλμα έρευνας.

«Αγωγή για αποζημιώσεις εάν…»:

Σε επικοινωνία του 24news με τον δικηγόρο Ηλία Χρίστου, όσον αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση, μας εξήγησε ότι, σε περίπτωση που ακυρωθεί το ένταλμα έρευνας, η πλευρά της πελάτισσάς του θα προχωρήσει σε αγωγή για αποζημιώσεις. Ξεκαθαρίζεται ότι η αγωγή θα γίνει εναντίον της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση, κάτι που φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να κατατεθεί ένορκη δήλωση.

Η απόφαση του Ανώτατου:

Το Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνει στην απόφασή του ότι: «Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν φαίνεται να προέβη σε εκτίμηση του υλικού που τέθηκε ενώπιον του προκειμένου να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα για το αν δημιουργείτο η απαιτούμενη από το νόμο εύλογη υποψία και δέχθηκε ως rubber stamp τη θέση της Αστυνομίας, αφού με βάση τον όρκο της αστυνομικού δεν υπάρχει εύλογη αιτία να πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα υπό εξέταση αδικήματα, ότι η αιτήτρια είχε σχέση με αυτά, και πως στην οικία της υπήρχαν τα αναζητούμενα τεκμήρια».

Επίσης, σημειώνεται ότι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν τέθηκε το ακριβές περιεχόμενο της πληροφορίας και του ισχυρισμού που δόθηκε εναντίον της γυναίκας που θεωρήθηκε ύποπτη. Δεν δόθηκε και μαρτυρία από την οποία να προκύπτει η εύλογη υπόνοια εναντίον της μητέρας δύο παιδιών, που έγινε σχετική έρευνα στο σπίτι της.

Τοποθετήθηκε μετά τον σάλο η υπουργός:

Αφότου κόπασε ο σάλος σχετικά με την έρευνα που έγινε σε οικία γυναίκας, η οποία ήταν ύποπτη για διαχείριση λογαριασμού-παρωδίας στο Twitter, που ασχολείτο κατά αποκλειστικότητα με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η κα. Έμιλυ Γιολίτη, αποφάσισε να απαντήσει σχετικά με την λεγόμενη υπέρβαση εξουσίας που της καταλογίζεται.

Φιλοξενούμενη διαδικτυακά την Πέμπτη (14/1) στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του καναλιού ΟΜΕGΑ, η κα. Γιολίτη αρκέστηκε στο να πει ότι καμία ενέργειά της δεν συνιστά υπέρβαση εξουσίας, ενώ εξήγησε ότι έκανε ένα παράπονο απλό, προστατεύοντας ότι πιο ιερό υπάρχει στην κοινωνία, την οικογένεια.

Επεσήμανε μάλιστα ότι σκόπιμα δεν τοποθετήθηκε αυτό το διάστημα, σεβόμενη την διαδικασία του κοινοβουλίου, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα θα τα πει στην Βουλή, τον «ναό της Δημοκρατίας» όπως την χαρακτήρισε.

Νέα «πυρά» ΑΚΕΛ στην υπουργό:

Επίθεση προς το πρόσωπο της υπουργού, είχε κάνει από την πρώτη στιγμή το κόμμα της αντιπολίτευσης, ΑΚΕΛ, με αφορμή τις έρευνες που έγιναν σε οικία μητέρας δύο παιδιών.

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε εκ νέου για την υπόθεση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση της κυρίας Γιολίτη εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ίδια και την κυβέρνηση που συνεχίζει να την καλύπτει. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε χθες ότι υπάρχει λόγος για ακύρωση του εντάλματος με το οποίο διενεργήθηκε η αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη προκειμένου να εντοπιστεί σατιρικός λογαριασμός στο twitter.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης βαρύνεται με ένα πρωτοφανές κρούσμα κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολίτη. Πρόκειται βέβαια για μια συμπεριφορά που εντάσσεται στο ύφος εξουσίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό τους σε βάρος κάθε θεσμού, δημοσιογράφου, πολίτη που τούς ασκεί κριτική. Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση παρέχουν κάλυψη στην απαράδεκτη συμπεριφορά της Υπουργού.

Αυτή η υπόθεση δεν θα πέσει στα μαλακά. Σε μια δημοκρατική χώρα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να φοβάται ότι θα μπουκάρει στο σπίτι του η αστυνομία και θα κατάσχει τους υπολογιστές του επειδή σατιρίζει την κυβέρνηση ή επειδή έτσι νομίζει μία Υπουργός. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει στο θέμα, γιατί η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Καταγγελία ή απλό παράπονο;

Από το στενό περιβάλλον της υπουργού, αφέθηκε να νοηθεί ότι η κυρία Γιολίτη ουδέποτε προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία σχετικά με τον προαναφερθέντα λογαριασμό, παρά μόνο εξέφρασε παράπονο ότι από τον περί ου ο λόγος λογαριασμό κοινοποιούνται φωτογραφίες των γονέων της, εκφράζοντας μάλιστα ανησυχία για μελλοντική χρήση και εικόνων των παιδιών της.

Μάλιστα, η υπουργός θεωρούσε λήξαν το θέμα, κάτι που ανέφερε και σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ωστόσο, μέσω ανάρτησής του ο δικηγόρος Μιχάλης Παρασκευά δημοσιοποίησε το ένταλμα έρευνας που εξασφάλισε η Αστυνομία για την εν λόγω υπόθεση και εκεί σημειώνεται ότι εν τέλει οι διαδικασίες προχώρησαν μετά από καταγγελία της υπουργού.

Όπως διακρίνεται να αναφέρεται στο ένταλμα, η υπουργός κατήγγειλε τον εν λόγω λογαριασμό ότι χρησιμοποιεί το όνομα και τις φωτογραφίες της. «Επίσης στον λογαριασμό μεταξύ άλλων, δημοσιεύονται διάφορες φωτογραφίες της υπουργού αλλά και του πατέρα της, τις οποίες συνοδεύουν προσβλητικά σχόλια» καταλήγει η αναφορά στο ένταλμα.

Η εξέλιξη αυτή είναι ηλίου φαεινότερο ότι άφηνε εκτεθειμένη την κυρία Γιολίτη.

 Δημοσιεύω ένορκη δήλωση αστυνομικού που....διερεύνησε "αδικήματα" "πλαστού" λογαριασμού με όνομα "Έμιλυ Καρντάσιαν που γράφει "Parody Account" μετά από καταγγελία της αγράμματης νομικά δικτατορίσκου @emilyyiolitis και του επίσης αγράμματου νομικά δικαστή που εξέδωσε το ένταλμα pic.twitter.com/cFJeNwQHDr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση