ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απασφάλισε ο Μάτσας: «Μου προκαλεί αλλεργία η σκέψη του κουκουλώματος»

Θα στείλει γραπτώς τις θέσεις του στον Γενικό Εισαγγελέα

Δημήτρης Λουκά

Την έντονη διαφωνία του για τον αποκλεισμό του από τις έρευνες στην υπόθεση - δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του στην Αστυνομία για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο κος. Μάτσας σε δηλώσεις του στο 24news εξέφρασε την απογοήτευση του αναφέροντας, «Είμαι πολύ απογοητευμένος από την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος επικαλείται αστήριχτα επιχειρήματα για να με αποκλείσει».

Συγκεκριμένα ο ποινικός ανακριτής δηλώνει, «Αυτά που ανέφερα είναι ότι διαπιστώσαμε ότι γενικά δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά φόνος, ότι έγιναν μεγάλες παραλείψεις, υπήρξε αμέλεια τόσο από τον ιατροδικαστή όσο και από την αστυνομία, με αποτέλεσμα αυτή η υπόθεση να διερευνηθεί ως μικροπαράβαση», προσθέτοντας πως, «Όλα αυτά τα γεγονότα, ήταν γνωστά από το 2016 και αναφέρθηκαν και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην προσφυγή που έκανε η οικογένεια του Θανάση».

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι δυνατό να μην σέβονται τον θάνατο ενός 26χρονου που υπηρετούσε την πατρίδα του και να κουκουλώσουν την υπόθεση»

Εν συνεχεία, ο κος Μάτσας κάνει λόγο για δικαιολογίες του Γενικού Εισαγγελέα, «δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν επηρεάστηκε κανένας, δεν είπα τίποτα το νέο που δεν γνώριζε η οικογένεια και η κοινωνία».

Επιπλέον εξηγεί πως: «Το μόνο που αναφέραμε οι δύο ποινικοί ανακριτές στο πόρισμα μας, ήταν πως κατά την άποψη μας, τα λάθη ήταν τόσα πολλά, τα ευρήματα ανεπαρκή ενώ η εικόνα στην σκηνή του εγκλήματος ήταν διαφορετική, που πιστεύουμε πως δεν ήταν αυτοκτονία αλλά προμελετημένος φόνος».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως ο αποκλεισμός του από τις έρευνες είναι για να κουκουλωθεί η υπόθεση απάντησε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι δυνατό να μην σέβονται τον θάνατο ενός 26χρονου που υπηρετούσε την πατρίδα του και να κουκουλώσουν την υπόθεση».

«Μου προκαλεί αλλεργία, η σκέψη από μόνη της, δεν θέλω να πιστεύω τέτοιο πράγμα», δήλωσε με έντονο ύφος στο 24news ο ποινικός ανακριτής.

Ο κος. Μάτσας μετά την απόφαση του Γιώργου Σαββίδη, δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο, όπως μας ανέφερε ο ίδιος, θα το πράξει γραπτώς παραθέτοντας τις δικές του θέσεις.

Σε ερώτηση στο αν πιστεύει πως θα έχουν αποτέλεσμα οι έρευνες των Αρχών, ο ποινικός ανακριτής δήλωσε χαρακτηριστικά, «Δεν μπορώ να ξέρω», συμπληρώνοντας πως το πόρισμα θα δοθεί σε μία υπηρεσία η οποία είχε αποφασίσει πως η υπόθεση αυτή θα πρέπει να διερευνηθεί ως μικροπαράβαση, από ένα αστυνομικό του σταθμού Λάνιας.

«Για 17 χρονια δεν διερεύνησε κάτι διαφορετικό ενώ υπήρχαν μαρτυρίες που δημιουργούσαν υποψία για φόνο και η παρέλευση τόσων πολλών ετών είναι αρνητικός παράγοντας στην δίκαιη, ορθή και αποτελεσματική διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης», δήλωσε ο ποινικός ανακριτής, καταλήγοντας ότι 17 χρόνια δεν έκαναν τίποτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση