Ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Γουίνδσορ, ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, εγκατέλειψε άρον-άρον το σπίτι του στο κάστρο.
Την είδηση επιβεβαίωσε πηγή του Παλατιού, μετά τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν.
Ο 65χρονος Άντριου, ο οποίος έχει χάσει τον τίτλο του πρίγκιπα, ήλπιζε να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα στο Royal Lodge, την κατοικία του στο Γουίνδσορ επί δεκαετίες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun, αλλά έφυγε το βράδυ της Δευτέρας ώστε να μην γίνει ευρέως αντιληπτός και μετακόμισε στο Σάντριγχαμ, στο Νόρφολκ, μια έκταση που ανήκει στον βασιλιά Κάρολο.
Νύχτα μετακόμισε ο Άντριου: «Ήταν τόσο εξευτελιστικό»
Βασιλική πηγή επιβεβαίωσε ότι πλέον μένει εκεί, αλλά είπε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες πιθανόν να επισκέπτεται σποραδικά το Γουίνδσορ μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβατική φάση.

«Μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Έπσταϊν, του έγινε σαφές ότι ήρθε η ώρα για να φύγει», έγραψε η Sun επικαλούμενη φίλο του. «Ήταν τόσο εξευτελιστικό για εκείνον το ότι έφυγε ώστε επέλεξε να το κάνει μέσα στο σκοτάδι», είπε η ίδια πηγή.
Η προσωρινή κατοικία όπου θα μείνει
Βέβαια, σύμφωνα με το περιοδικό Hello, ο Άντριου δεν μετακόμισε στο Marsh Farm, το οποίο θα είναι και η μόνιμη πλέον κατοικία του, αλλά στο πρώην σπίτι του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, το Wood Farm Cottage, στο κτήμα Σάντριγχαμ.
Τον Οκτώβριο ο βασιλιάς Κάρολος αφαίρεσε τους τίτλους από τον Άντριου και είπε ότι θα τον απομακρύνει από το Γουίνδσορ μετά την αποκάλυψη λεπτομερειών για τη σχέση του με τον Έπσταϊν. Ο βασιλιάς έχει επίσης δηλώσει ότι στέκεται στο πλευρό των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Η εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπσταϊν
Την Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα νέα έγγραφα που συνδέονται με τον Επστάιν, περιλαμβανομένων e-mails απ' όπου προκύπτει ότι ο Άντριου διατηρούσε τακτική επικοινωνία με τον Επστάιν για περισσότερα από δύο χρόνια αφότου ο αποθανών χρηματιστής κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος ανηλίκων.
Ο Άντριου αρνείται κάθε εμπλοκή του και στο παρελθόν είχε διαψεύσει ότι είχε σχέσεις με τον Επστάιν μετά την καταδίκη του τελευταίου το 2008 με εξαίρεση μια επίσκεψή του το 2010 στη Νέα Υόρκη «για να διακόψουν τις σχέσεις τους».
Πηγή: iefimerida

































