ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5+1 τρόποι για να προστατευτείτε από κλοπές αυτοκινήτων - Συμβουλές

Η Αστυνομία δίνει απλά μέτρα προστασίας

Περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων παρατηρούνται ανά τακτά διαστήματα, συχνά λόγω της μη ασφαλούς φύλαξης του οχήματος ή και των κλειδιών του.

Για σκοπούς πρόληψης τέτοιων περιστατικών κλοπής και επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για αποτροπή τους, το κοινό προτρέπεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του.

Οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουμε ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημά μας, να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή του.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.

1. Δεν αφήνουμε το αυτοκίνητο μας σε λειτουργία και ουδέποτε αφήνουμε τα κλειδιά στη μίζα ή μέσα στο αυτοκίνητο. Ακόμα και αν πρόκειται να λείψουμε έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για κάποια επίσκεψη μας σε κατάστημα, γραφείο ή άλλο χώρο, κλειδώνουμε το αυτοκίνητο μας και έχουμε τα κλειδιά στην κατοχή μας.

2. Κλειδώνουμε πάντοτε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητό μας είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι σας ή σε άλλο σημείο που θεωρούμε ασφαλές.

3. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο στο σπίτι μας, στο χώρο εργασίας μας ή σε οποιοδήποτε άλλο επισκεπτόμαστε.

4. Μεριμνούμε για την ασφαλή φύλαξη των κλειδιών του αυτοκινήτου μας, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους όπως καταστήματα, εστιατόρια, κλπ., όπου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να καταστούν αντικείμενο κλοπής.

5. Σταθμεύουμε πάντοτε το αυτοκίνητο μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός και κατά προτίμηση σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.

6. Τέλος, συστήνεται η τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο μας.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τέτοια περιστατικά κλοπής, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, αφού αυτό μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των υπόπτων προσώπων, στην εξιχνίαση περιστατικών κλοπής και στην αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X