ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό

Εφαρμόστηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2»

ΚΥΠΕ

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Τετάρτη, στην περιοχή Φασουρίου, η οποία εμπίπτει στην κυριότητα των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με τις Βρετανικές Βάσεις αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις προβαίνουν σε τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο «Ίκαρος 2», ενώ συνολικά οκτώ πυροσβεστικά πτητικά μέσα επιχείρησαν στην περιοχή, με τον συντονισμό να αναλαμβάνει ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, για την κατάσβεση συνέδραμαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και των Βρετανικών Βάσεων.

Ανάκληση προσωπικού

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Δασών και τις Βρετανικές Βάσεις, η Πυροσβεστική ανέλαβε το ανατολικό τμήμα της πυρκαγιάς με σκοπό την προστασία του Καζίνο, της οικιστικής περιοχής και του Λιμανιού.

Σύμφωνα με τον κο Κεττή, επιχείρησαν τρία πυροσβεστικά οχήματα σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση, η οποία απέστειλε προωθητές γαιών.

Ακόμη, έγινε ανάκληση προσωπικού για στελέχωση των Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού.

 Βίντεο από ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Βίντεο από Kitasweather

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση