ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

4 φρικαλέες δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν την Κύπρο (pics)

Κοινός παρονομαστής η αγριότητα

Στέλλα Μάρκου

«Πέρα από την αλήθεια που βλέπεις, πέρα από την αλήθεια που ακούς, που διαβάζεις που αισθάνεσαι. Από την αλήθεια του θύτη και του θύματος υπάρχει και μια άλλη αλήθεια… όταν ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όρια του και ο χρόνος χάνει την σημασία του , όταν η στιγμή γίνετε μια ζωή… μια λεπτή κόκκινη γραμμή».

Μια λεπτή κλωστή είναι που χωρίζει την λογική από την τρέλα, ένα μικρό ευαίσθητο σημείο είναι που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε μια άλλη διάσταση. Μόλις μερικά λεπτά είναι αρκετά για να διαπραχθούν πράξεις φρικαλέες που ο ανθρώπινος νους δύσκολα μπορεί να κατανοήσει σε νηφάλια κατάσταση.

Πιο κάτω θα θυμηθούμε κάποιες από τις δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν την Κύπρο, με κοινό τους παρονομαστή την αγριότητα.

Οξάνα Λίσνα – Κριστίν Κωνσταντινίδου - 1993 – Η εξιχνίαση του ενός εγκλήματος οδήγησε στην αποκάλυψη του άλλου – Τα εγκλήματα που «πάγωσαν» την Κύπρο

Η Οξάνα Λίσνα από Ρουμανία είχε εξαφανιστεί στις 20 Ιουνίου του 1993 και για πολλούς μήνες οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό της παρέμεναν άκαρπες.

Στις 31 Οκτωβρίου ο «Αλ Κάπονε» της Κύπρου, Αντώνης Προκοπίου Κίτας, υπέδειξε στην Αστυνομία το πηγάδι στη Λάρνακα, περιοχή Λειβαδιών, στο οποίο πέταξε την σορό της κοπέλας.

Το πτώμα της Οξάνα Λίσνα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Η Κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί αποσβολωμένη και τρομαγμένη τις εξελίξεις. Μάλιστα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το γεγονός πως οι γυναίκες ανά το παγκύπριο ήταν τόσο τρομαγμένες που με το που έπεφτε το φως της ημέρας κλειδώνονταν στα σπίτια τους. 

Η άκρη του νήματος βρέθηκε το τέλος όμως όχι!

Η εξιχνίαση της δολοφονίας της Οξάνα έφερε τις Αρχές μπροστά σε μια δυσάρεστη εξέλιξη. Ο «Αλ Καπόνε» αποκάλυψε ακόμα μια στυγερή δολοφονία αυτήν της 28χρονης Κριστίν Κωνσταντινίδου.

Η κοπέλα είχε εξαφανιστεί στις 7 Ιουνίου του 1993 με τον Κίτα να υποδεικνύει πως η σορός της ήταν στον σκουπιδότοπο του Κοτσιάτη. Οι έρευνες για εντοπισμό του πτώματος διήρκησαν 17 μέρες.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις κατέδειξαν ότι οι δύο γυναίκες υπήρξαν θύματα βιασμού και έφεραν πολλαπλά χτυπήματα. Ο τρόπος, όπως τονίστηκε, που έχασαν την ζωή τους ήταν βίαιος.

Ισόβια κάθειρξη η ποινή τόσο για τον Κίτα όσο και για τον συνεργό του.

Στάλω Ιωάννου – 1994 – Το πιο φρικαλέο έγκλημα στην Κύπρο που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ

Η υπόθεση της 18χρονης Στάλως Ιωάννου από τη Λεμεσό, συγκλόνισε κυριολεκτικά ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία και θεωρείται μέχρι και σήμερα, 25 ολόκληρα χρόνια μετά το πιο φρικαλέο έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στην ιστορία. Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

«Είμαι νέα, αγαπώ τη ζωή, το φως, την ελευθερία, τον ήλιο…» αυτό είχε γράψει στο σχολικό της λεύκωμα λίγες μόλις μέρες πριν την άγρια δολοφονία της.

Η 18χρονη κοπέλα το απόγευμα στις 9 Φεβρουαρίου του 1994 αφού δέχθηκε ένα τηλεφώνημα πήρε την μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτα της και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, χαρούμενη.

Η Στάλω δεν επέστρεψε στο σπίτι με τους γονείς της να καταγγέλλουν την επόμενη ημέρα την εξαφάνιση της. Έπειτα από τέσσερις μέρες την νεαρή βρήκε ένας κυνηγός σε μία απόμερη αγροτική περιοχή μεταξύ Μουτταγιάκας και Φοινικαριών.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν το έγκλημα δήλωσαν «βρεθήκαμε μπροστά σε ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που είδαμε ποτέ…»

Η απόλυτη αγριότητα σε μια δολοφονία. Η Στάλω βρέθηκε στραγγαλισμένη με τη ζώνη του παντελονιού της δεμένη στον λαιμό της, ημίγυμνη και σεξουαλικά κακοποιημένη με διάφορα μέσα και τραύματα σε όλο της το κορμί.

Στα χέρια των αδίστακτων, σαδιστών δολοφόνων της η Στάλω μαρτύρησε πριν ξεψυχήσει. Πριν την στραγγαλίσουν την βασάνισαν βάζοντας ακόμη κι ένα κομμάτι ξύλο στα γεννητικά της όργανα προκαλώντας της σοβαρές εσωτερικές κακώσεις στον κόλπο και αιμορραγία.

Οι ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ παρόλο που οι έρευνες ήταν εντατικές, παρόλο που η υπόθεση απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για πολλά χρόνια.

Ντανιέλα Ρόσκα – 2015 – Ο «εραστής» ήταν ο ηθικός αυτουργός του στυγερού εγκλήματος

Η Ντανιέλα Ρόσκα 36 ετών από την Μολδαβία βρέθηκε την 1η Νοεμβρίου του 2015, στραγγαλισμένη και δεμένη πισθάγκωνα στο διαμέρισμα της, στη Λάρνακα περιοχή Μακένζι, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Αιτία του θανάτου της σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ήταν η ασφυξία λόγω εισρόφησης αίματος αλλά και η βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προήλθε από πολλαπλά χτυπήματα.

Η εξιχνίαση της εν λόγω υπόθεσης ήταν ένα παζλ για γερούς λύτες μιας και τα είχε όλα. Παράνομος έρωτας, ηθικός αυτουργός, δυο πληρωμένοι ληστές-δολοφόνοι, μια στυγερή δολοφονία.

Κατηγορούμενος ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου 27 χρόνων από τα Λειβάδια Λάρνακας ο οποίος διατηρούσε παράνομο δεσμό με την 36χρονη.

Τα αδικήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ήταν αυτά της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος «ως ο ιθύνων νους της όλης εγκληματικής ενέργειας» και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Οι δύο που εκτέλεσαν τις οδηγίες ήταν ο 32χρονος, Plamen Pelov και ο 31χρονος, Daniel Slavchev και οι δύο από Βουλγαρία. Το Κακουργιοδικείο τον Νοέμβριο του 2016 επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 χρόνων στον Plamen Pelov και 10 χρόνων στον Daniel Slavchev.

Τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης συγκλονίστηκα.

Το Κακουργιοδικείο σημείωσε ότι κατά τη διάπραξη των αδικημάτων της διάρρηξης και κλοπής οι Pelov και Slavchev «άρπαξαν, κτύπησαν και έδεσαν το θύμα ως οι οδηγίες οι κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα όμως να επέλθει ο θάνατος του, ως συνέπεια των σοβαρών κτυπημάτων που του επέφεραν και του δεσίματος του, καθιστώντας το ανίκανο να αντιδράσει».

Τονίσθηκε ακόμα ότι στην υπόθεση «εμφανίζεται έντονο το στοιχείο της αδιαφορίας εκ μέρους για τη ζωή του θύματος, εφ’ όσον με δικές του οδηγίες, το άφησε ανυπεράσπιστο στα χέρια δύο ανδρών».

Ευανθία Χαραλάμπους και η Ζινάιτα Χαραλάμπους – 2016 – «Πολτοποίησε» το κεφάλι της πεθεράς, της άναψε καντήλι και αυτοκτόνησε

Στις 22 Μαρτίου 2016 σημειώθηκε ένα φρικιαστικό έγκλημα, μια οικογενειακή τραγωδία, με θύμα πεθερά και θύτη νύφη, στην περιοχή της Γερμασόγειας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από αστυνομικές πηγές, η νύφη 56 ετών φέρεται να πολτοποίησε το κεφάλι της πεθεράς της, 61 ετών, με σκεπάρνι ενόσω εκείνη κοιμόταν ενώ εν συνεχεία και με βάση τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας άναψε δίπλα από το νεκρό σώμα της πεθεράς της καντήλι, κάθισε σε μια καρέκλα και έθεσε τέρμα στη ζωή της.

«Η 61χρονη βρέθηκε στο κρεβάτι νεκρή με χτυπήματα στο κεφάλι και η 56χρονη βρέθηκε στην κουζίνα, επίσης νεκρή, να κάθεται σε καρέκλα», δήλωσε στη σκηνή ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι το γεγονός πως τις δύο γυναίκες εντόπισε νεκρές ο σύζυγος και υιός τους, Ελληνοκύπριος, 44 ετών, ο οποίος υπέστη νευρικό κλονισμό και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι μέσα από επίσημες μαρτυρίες ενώπιον της Αστυνομίας γείτονες και όχι μόνο έκαναν λόγο για συχνές προστριβές μεταξύ των δύο γυναικών τις οποίες προκαλούσε η νύφη με την Αστυνομία να δηλώνει «Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι όπως κατήγγειλαν, η 56χρονη προκαλούσε συχνά προβλήματα τα οποία γνώριζαν τόσο το γραφείο ευημερίας όσο και η αστυνομία».

Το πού είναι η αλήθεια και που η υπερβολή δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Τι μπορεί να κρύβει η ψυχή και το μυαλό του καθενός είναι άγνωστο. Οι εγκληματολόγοι και οι επιστήμονες γύρω από την ψυχοσύνθεση του εγκληματία υποστηρίζουν πως το μόνο δεδομένο είναι ότι κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος.

Μια σπίθα τις πλείστες φορές είναι αρκετή για να σαλτάρει το μυαλό σε άλλα μονοπάτια τα οποία δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει βάζοντας ως βάση τη λογική.

«Ο ένοχος ενός εγκλήματος πληροί τρεις προϋποθέσεις: είχε κίνητρο, είχε τα μέσα και είχε και την ευκαιρία.
Θεωρία εγκληματολογίας»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X