ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί οι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Ανακοινώσεις

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1), από φώτα Καλησπέρα μέχρι και τον ποταμό Πεντάσχοινο, από τις 28/02/2023 και για περίοδο έξι μηνών, από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 09:30 – 13:30, θα εκτελούνται εργασίες αφαίρεσης, μεταφοράς και επανατοποθέτησης πινακίδων στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, για περίπου 100 μέτρα και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, την Κυριακή 23/7/2023, μεταξύ των ωρών 06:30 – 18:30, θα διεξάγονται εργασίες στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Νοσοκομείου Λεμεσού σε μήκος 1,5χλμ. περίπου. Οι εργασίες θα επηρεάσουν την τροχαία κίνηση με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Πάφο.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, την Κυριακή 30/7/2023, μεταξύ των ωρών 06:30 – 18:30, θα διεξάγονται εργασίες στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Νοσοκομείου Λεμεσού σε μήκος 1,5χλμ. περίπου. Οι εργασίες θα επηρεάσουν την τροχαία κίνηση με κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό.

Από τις 12/7/2023 – 11/8/2023, εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου (Α6) Πάφου – Λεμεσού στις λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις θα διεξάγονται δασοκομικές εργασίες στην κεντρική νησίδα. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και η κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αμμοχώστου, την περίοδο 24/7/2023 – 1/8/2023, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου, από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 05:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Παραλίμνι, από την πρώτη έξοδο Ορμήδειας μέχρι και τη δεύτερη έξοδο προς Ορμήδεια – Ξυλοφάγου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο πιο πάνω τμήμα, θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση Λάρνακα – Παραλίμνι σε απόσταση 3 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται καθόλη τη διάρκεια στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας, από τη Δευτέρα 24/07/2023 μέχρι και την Τετάρτη 26/07/2023 μεταξύ των ωρών 08:30 – 16:00 καθημερινά, θα γίνονται εργασίες ποτίσματος των φυτών στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητοδρόμου από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από τη γέφυρα Ξυλοτύμπου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (και από τις δύο κατευθύνσεις), θα κλείνει η λωρίδα που εφάπτεται της κεντρικής νησίδας του αυτοκινητοδρόμου, για 1,5Κm περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 10/7/2023 μέχρι τέλος Ιουλίου, 2023 (εξαιρουμένων των Σαββατοκύριακων), από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα, θα διεξάγονται εργασίες ασφαλτόστρωσης στους πιο κάτω δρόμους:

Ø Δρόμος προς Πρόδρομο
Ø Δρόμος προς Σκουριώτισσα
Ø Δρόμος Τεμπριά – Γαλάτα – Κακοπετριά

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα παραμένει κλειστή μία λωρίδα του δρόμου σε μήκος 150μ περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, είτε θα χρησιμοποιηθούν φορητά φώτα τροχαίας.

Στη Λακατάμια, θα διεξάγονται εργασίες στη Λεωφόρο Τσερίου και στην οδό Στροβόλου, από τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι την οδό Πεύκου, από την Παρασκευή 12/5/2023 και για περίοδο 20 μηνών, στο πλαίσιο βελτίωσης/κατασκευής των Λεωφόρων Ιπποκράτους, Αργυρουπόλεως και Τμήματος της Λεωφόρου Τσερίου και οδού Στροβόλου. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, στο πλαίσιο ανακατασκευής της Λεωφόρου Ιπποκράτους, η οδός Θεμιστοκλέους και Λεωφόρος Άρεως θα είναι κλειστές από τη συμβολή τους με την οδό Θεμιστοκλέους μέχρι την οδό Νίκαιας και οδό Κένταυρου αντίστοιχα.

Στην επαρχία Λευκωσίας, στον παρακαμπτήριο Τσερίου (δρόμος Χαλεπιανών), από το Σάββατο 6 Μαΐου, 2023, από τις 7.00 το πρωί και για περίοδο έξι (6) μηνών, θα διεξάγονται εργασίες στη συμβολή με τον υπό κατασκευή δρόμο που θα ενώνεται με τον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο. Οι λωρίδες κυκλοφορίας θα μετακινηθούν ελαφρώς νοτιότερα για περίοδο 3 μηνών και ακολούθως βορειότερα για περίοδο άλλων 3 μηνών.

Στο τμήμα της οδού Πάτμου από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Παρασκευής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγαμέμνονα, την περίοδο 26/6/2023 – 4/8/2023, θα εκτελούνται εργασίες . Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής με την οδό Πάτμου θα είναι κλειστή και η διακίνηση από και προς την περιοχή Πανιώτη, θα γίνεται διαμέσου του κυκλικού κόμβου Αγίου Αθανασίου και των οδών Μιχαλάκη Ζαβού και Κυψέλης. Οι διευθετήσεις για τη διακίνηση από περιοχή Πανιώτη προς Λεμεσό δεν επηρεάζονται και παραμένουν ως έχουν.

Στο Τσέρι, στην επαρχία Λευκωσία, από την 1η Σεπτεμβρίου, 2022, θα διεξάγονται εργασίες για τον Δρόμο εντός Τσερίου, που θα διαρκέσουν 78 εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, 2024. Θα διεξάγονται εργασίες εντός του Δήμου Τσερίου για την αναβάθμιση του κύριου οδικού άξονα που διέρχεται του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων (με δεξιόστροφες πρόσθετες λωρίδες στα φώτα τροχαίας) εντός του Δήμου Τσερίου για μήκος 2,5 περίπου χιλιομέτρων. Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τμημάτων παρόδιων οδών (Κ. Μισιαούλη, Σαλαμίνας, Τ. Ανθία, Σ. Παπαλαζάρου κτλ), σε συνολική έκταση περίπου 600 μέτρων, που συμβάλουν με τον κύριο δρόμο. Στο έργο θα κατασκευαστεί μικρός κυκλικός κόμβος που συνδέει τις οδούς Στροβόλου και Αγίου Γεωργίου στο βορειότερο άκρο του. Κατά μήκος του δρόμου θα δημιουργηθούν εκατέρωθεν χώροι στάθμευσης για εξυπηρέτηση των εμπορικών περιοχών του Δήμου καθώς επίσης και τα δύο Δημοτικά Σχολεία που περιλαμβάνονται στο υπό κατασκευή τμήμα. Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή πεζοδρομίων, η εγκατάσταση φώτων τροχαίας, η υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, οριζόντια και κάθετη σήμανση, η εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και άλλες συναφείς εργασίες. Ανάλογα με την κάθε φάση των εργασιών θα εκδίδονται και οι σχετικές ανακοινώσεις που θα περιγράφουν τις εργασίες που θα εκτελούνται καθώς και τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο του Έργου “Δρόμος εντός Τσερίου”, την περίοδο 24/4/2023 – 4/8/2023, πρόκειται να εφαρμοστεί η τέταρτη φάση των εργασιών. Συγκεκριμένα, θα κλείσει τμήμα της οδού Στροβόλου από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πεντέλης. Κατά την πιο πάνω φάση, παρακαλούνται οι οδηγοί με κατεύθυνση από και προς Λευκωσία όπως χρησιμοποιούν τις οδούς Αγίου Γεωργίου, Αγίας Σοφίας, Μάρκου Δράκου, Πεντέλης και το τμήμα της οδού Στροβόλου, που θα παραμείνει ανοιχτό για την τροχαία κίνηση. Για την πιο πάνω κυκλοφοριακή παράκαμψη θα υπάρχουν οι κατάλληλες προσωρινές σημάνσεις, τις οποίες οι οδηγοί προτρέπονται να ακολουθούν.

Επίσης στο πλαίσιο του Έργου “Δρόμος εντός Τσερίου”, την περίοδο 21 Ιουνίου 2023 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2023, ,θα εφαρμοστεί η πέμπτη φάση των εργασιών και θα κλείσει τμήμα της οδού Θεοδόση Πιερίδη από τη συμβολή της με την οδό Πρωτομαγιάς μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μιχαήλ Καραολή. Κατά την πιο πάνω φάση η τροχαία κίνηση, με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Μαρκί και αντίστροφα, θα διοχετεύεται στις οδούς Σαλαμίνος, Φιλίας, Αμαθούντος και Αναλυόντα. Επιπλέον, από Λευκωσία προς Χαλεπιανές και αντίστροφα, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Σαλαμίνος, Ανεξαρτησίας και Τεύκρου Ανθία. Για τις πιο πάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν οι κατάλληλες προσωρινές σημάνσεις.

Το Σάββατο 22/07/2023, μεταξύ των ωρών 05.00 – 09.00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης κτυπημένων στηθαίων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού (Α1) και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λάρνακα, στη Λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη, τη Δευτέρα 24/7/2023 από τις 07:00 μέχρι και τη Δευτέρα 25/7/2023, η ώρα 16:00, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης δικτύου οχετών απομάκρυνσης όμβριων, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας. Κατά την πιο πάνω περίοδο, τμήμα της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη, από τον κυκλικό κόμβο της “Τεχνικής Σχολής” μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Τερψιχώρη, με κατεύθυνση από Λιβάδια προς Λάρνακα, θα είναι κλειστό και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

Στην επαρχία Λάρνακας, στο πλαίσιο του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, Φάση Γ», οι εργασίες που ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, από τον κυκλικό κόμβο Ναυτικού Ομίλου μέχρι τη συμβολή προς Πύλα, θα συνεχίζουν να διεξάγονται δίπλα από τα όρια του δρόμου για ακόμη τρεις μήνες, μέχρι και τον Αύγουστο, 2023.

Στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας, επίσης στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Έργου «Βελτίωση του Παραλιακού Δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας Φάση Γ», θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται εργασίες σε σημείο του δρόμου παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας και στις δύο κατευθύνσεις μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2023 και η τροχαία κίνηση θα εκτρέπεται στην οδό Ναυαρίνου για 650μ. περίπου, μέχρι την οδό Αθηνών.

Επίσης στην επαρχία Λάρνακας, την Παρασκευή 19/05/2023, αρχίζουν οι εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοφάγου, οι οποίες θα διαρκέσουν για περίπου 12 μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου 2024. Το Έργο αποτελεί βελτίωση τμήματος του υφιστάμενου δρόμου που συνδέει την κοινότητα Ορμήδειας με τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου. Το τμήμα του υφιστάμενου δρόμου που βελτιώνεται, αρχίζει αμέσως μετά την έξοδο από την κατοικημένη περιοχή (κοντά στη συμβολή με την οδό Μενέλαου Λουντέμη) και τελειώνει στη συμβολή με τον παλαιό δρόμο
Λάρνακας – Δεκέλειας – Αμμοχώστου.

Στη Λεμεσό, για το έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α’», την περίοδο 26/6/2023 – 4/8/2023, θα διεξάγονται εργασίες στο τμήμα της οδού Πάτμου από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Παρασκευής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγαμέμνονα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής με την οδό Πάτμου θα είναι κλειστή και η διακίνηση από και προς την περιοχή Πανιώτη θα γίνεται διαμέσου του κυκλικού κόμβου Αγίου Αθανασίου και των οδών Μιχαλάκη Ζαβού και Κυψέλης. Οι διευθετήσεις για τη διακίνηση από περιοχή Πανιώτη προς Λεμεσό δεν επηρεάζονται και παραμένουν ως έχουν.

Στο πλαίσιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, από το Σάββατο 24 Ιουνίου θα διεξάγονται εργασίες στην οδό Δημοσθένη Μιτσή από τη συμβολή της με την οδό Μακρυγιάννη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αρχιεπισκόπου Λεοντίου Α. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, το τμήμα αυτό του δρόμου θα είναι κλειστό.

Στον δρόμο Λεμεσού-Αγρού, παρά το χωριό Άγιος Ιωάννης, την περίοδο 5/7/2023 – 28/7/2023, μεταξύ των ωρών 07:00 – 15:30, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία, σε τμήμα του δρόμου. Κατά την πιο πάνω περίοδο, η μια από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου θα είναι κλειστή για μήκος 120 μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης, με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος Νικόκλειας – Φιλούσας θα είναι κλειστός, από την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 και για διάρκεια 4 εβδομάδων, λόγω εργασιών ανακατασκευής / επιδιόρθωσης τμήματός του. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η διοχέτευση της τροχαίας κίνησης από τον δρόμο Νικόκλειας – Φιλούσας, με κατεύθυνση προς τις Kοινότητες Σαλαμιού, Κελοκέδαρα και Σταυροκόννου, θα διοχετεύεται μέσω παράκαμψης από την έξοδο προς Νικόκλεια, από τον αυτοκινητόδρομο, παρά το χωριό Πραστιό, διαμέσου του χωριού Τραχυπέδουλα.

Επίσης στην επαρχία Πάφο, ο δρόμος Άσπρου Ποταμού (όρια κρατικού Δάσους) – Τοξεύτρας στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα εξακολουθεί να είναι κλειστός, λόγω βελτιωτικών έργων στο οδικό δίκτυο. Το κοινό, για αποφυγή ταλαιπωρίας αλλά και για λόγους ασφάλειας, καλείται όπως αποφεύγει τη χρήση του εν λόγω δρόμου και όπως χρησιμοποιεί τους δρόμους οι οποίοι οδηγούν από τις κοινότητες Ίνειας, Αρόδων και Κάθηκα προς το Πάρκο. Ειδικότερα, αυτοί οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Λάρα να χρησιμοποιούν τον δρόμο «Ίνεια-Λάρα» και όσοι θα επισκεφθούν τον Άβακα τον δρόμο «Πάνω Αρόδες-Άβακας». Οι ιδιοκτήτες γης, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι και άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μπορούν να χρησιμοποιούν τον δρόμο «Πέγεια-Οσία Ματρώνα-Άβακας».

Στον δρόμο Λευκωσίας-Τροόδους, από την Τρίτη 6/6/2023 και για περίοδο 6 μηνών περίπου, στα πλαίσια κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Αστρομερίτη – Ευρύχου θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης παρά τον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους στην Κοινότητα Κουτραφά, στην περιοχή Κορωνιά. Η τροχαία κίνηση στον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας – Τροόδους θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριου δρόμου παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο.

Επίσης στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, στο Μαρί, από τις 23 Μαρτίου 2023, στον δρόμο μεταξύ του υποσταθμού της ΑΗΚ και του ποταμού Βασιλικού στο Μαρί, βόρεια των εγκαταστάσεων του τσιμεντοποιείου, θα πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής συστήματος αποχέτευσης λυμάτων και η μία λωρίδα θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση. Η τροχαία κίνηση θα ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας. Η διακίνηση των οχημάτων και πεζών, σε παρακείμενους δρόμους και κατοικίες θα γίνεται με τις ανάλογες τοπικές διευθετήσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση