ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

22 Συμμετοχές από start-ups στο “Alpha Stage” του DA23

Στόχος το έπαθλο των 10,000 ευρώ

24news team

Εικοσιδύο συμμετοχές start-ups από Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Ελλάδα για το έπαθλο των 10,000 ευρώ του Alpha Stage στο Digital Agenda Cyprus Summit 2023.

Το Digital Agenda Cyprus Summit εισήγαγε από φέτος την Πλατφόρμα Καινοτομίας για νεοσύστατες επιχειρήσεις “Alpha Stage”, όπου οι start uppers και οι ομάδες καινοτομίας μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό τεχνητής νοημοσύνης Digital Agenda Alpha Stage (DAAS-AI). Το DAAS-AI στοχεύει να ενθαρρύνει ομάδες από την Κύπρο και την γύρω περιοχή να παρουσιάσουν το καινοτόμο ερευνητικό τους έργο με προσανατολισμό την εισαγωγή τους σε πραγματικό εφαρμοσμένο περιβάλλον.

Το DAAS-AI κάλεσε νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες που μπορούν να επιδείξουν και ή εργάζονται στον τομέα AI για νεοφυείς καινοτόμες ιδέες που στοχεύουν στους τομείς του Τουρισμού ή των Μέσων Ενημέρωσης ή της Μάθησης/Εκπαίδευσης. Αυτές θα πρέπει να επιζητούν να μεταφέρουν την εργασία τους από το εργαστήριο στην αγορά, έχοντας φτάσει σε ένα στάδιο όπου μπορούν να προσελκύσουν ιδιώτες και VC, με στόχο να φτάσουν πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση.

4 προτάσεις θα τύχουν προεπιλογής από την κριτική επιτροπή και από αυτές η νικήτρια μέσα από παρουσιάσεις στα πλαίσια του Alpha Stage θα κερδίσει βραβείο 10,000 ευρώ εκ μέρους του Digital Agenda Cyprus Summit.

Η ομάδα των αξιολογητών απαρτίζεται από τους:

Οι αξιολογητές του “Alpha Stage” είναι:

KYRIAKOS KOKKINOS Head of the committee

DEMETRIOS ZOPPOS CO-FOUNDER & PARTNER, 33East,

ITAI GREEN FOUNDER AND CEO OF INNOVATE ISRAEL,

KATERINA PRAMATARI FOUNDING PARTNER AT UNI.FUND,

MELINA MAI TECHNOLOGY INVESTMENT ASSOCIATE AT BIG PI VENTURES,

YIANNIS EFTYCHIOU CO-FOUNDER & PARTNER 33East

Οι ομάδες που θα παρουσιάσουν στην σκηνή του Αlpha Stage στις 17 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, θα αποφασιστούν στις 30 Σεπτεμβρίου. Σημαίνουμε ότι η νικήτρια ομάδα θα λάβει 10.000 ευρώ από τo Digital Agenda Cyprus Summit καθώς και πιθανή χρηματοδότηση από ενδιαφερόμενους επενδυτές που θα παραστούν στην παρουσίαση.

Το Alpha Stage παρουσιάζει η Techisland

Ο οργανισμός Techisland είναι μη κερδοσκοπικός με έτος ίδρυσης το 2021 και σκοπό έχει την καθιέρωση της Κύπρου ως ελκυστικό προορισμό προσέλευσης ταλέντων στην τεχνολογία. Μέλη του Οργανισμού είναι το σύνολο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας έχοντας βάση την Κύπρο.

Η προσπάθεια υποστηρίζεται από το Cyprus Seeds και το Invest Cyprus

Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεσθε στο www.digitalagendacy.com 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση