ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή 10 χρόνια πριν

Η δολοφονία και η καταδίκη των ενόχων

Δέκα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, από τον θάνατο του επιχειρηματία, Άντη Χατζηκωστή.

Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «Σίγμα» στην Κύπρο.

Ήταν ο δεύτερος γιος του κύπριου δικηγόρου, δημοσιογράφου, αρθρογράφου, συγγραφέα και εκδότη Κώστα Ν. Χατζηκωστή και ήταν νυμφευμένος με την κύπρια σχεδιάστρια μόδας, Έφη Παπαϊωάννου.

Ο Άντης Χατζηκωστή, ήταν πολύ αγαπητός και είχε κτήσει σχέσεις ζωής μέσα από την δουλεία του, ενώ όλοι μιλούσαν για μια σπουδαία προσωπικότητα με πρωτοποριακό τρόπο σκέψης.

Στην κηδεία του, βρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ στην Κύπρο έσπευσαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον Άντη και επώνυμοι από την Ελλάδα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, τον άδικο χαμό του επιχειρηματία.


Η μοιραία ημέρα (11/1/2010):

Ο Άντης Χατζηκωστής δολοφονήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2010, έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Έγκωμης.

Σε ηλικία 43 ετών, ο επιχειρηματίας δολοφονείται εν ψυχρώ ενώ επέστρεφε από το Συγκρότημα «ΔΙΑΣ» στο σπίτι του. Δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα προσέγγισαν τον επιχειρηματία και από κοντινή απόσταση άνοιξαν πυρ, με τον Άντη Χατζηκωστή να βρίσκει ακαριαίο θάνατο.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή επί της σορού του Άντη Χατζηκωστή, αποφάνθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε από δύο τραύματα, ένα στη θωρακική και ένα στη ραχιαία επιφάνεια του κορμού, τα οποία προκλήθηκαν από κυνηγετικό όπλο.

Οι έρευνες στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στο επαγγελματικό του περιβάλλον.

Οι συλληφθέντες και η καταδίκη:

Από τους πρώτους υπόπτους που συνελήφθησαν ήταν ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος στη συνέχεια αποτέλεσε τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση, καταδεικνύοντας ως δολοφόνο τον Γρηγόρη Ξενοφώντος και τον εαυτό του ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα απέδωσε στους Ανδρέα Γρηγορίου, Τάσο Κρασοπούλη και την παρουσιάστρια, αλλά και μέτοχο τότε στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ», Έλενα Σκορδέλη, τη συνωμοσία για διάπραξη του φόνου.

Η Σκορδέλη, όπως διαφάνηκε είχε κλείσει το συμβόλαιο θανάτου του Χατζηκωστή, με τον αδερφό της Τάσο Κρασοπούλη, γιατί ήθελαν τη φυσική εξόντωσή του. Αφορμή ήταν η εκδίωξη της Σκορδέλη από τον «Σίγμα», παρ΄ όλο που και οι δύο είχαν δώσει τεράστιο χρηματικό πόσο και ήταν μεγαλομέτοχοι στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

Σημειώνεται ότι, η Έλενα Σκορδέλη παρουσίαζε πρόγραμμα του «Σίγμα» και στην συνέχεια απολύθηκε επεισοδιακά, αλλά επέστρεψε στο κανάλι και μάλιστα ως μέτοχος. Πολλοί αναρωτήθηκαν πού βρήκε τα χρήματα, οι περισσότεροι πίστευαν ότι πίσω της υπήρχαν άλλοι κρυφοί μέτοχοι, και ότι τα χρήματά της δεν είχαν προέλθει από την πώληση χωραφιών.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, κίνητρο για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή ήταν οι διαφορές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα» Έλενας Σκορδέλη και Τάσου Κρασοπούλη με τον Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες ενισχύθηκαν με τον ισχυρισμό του Χατζηγεωργίου ότι συμμετείχε σε ραντεβού στο σπίτι του Κρασοπούλη, στο οποίο συμφωνήθηκε το συμβόλαιο θανάτου και η εκτέλεση του εγκλήματος. Μετά από τρία χρόνια με έντεκα χιλιάδες σελίδες πρακτικών και πέραν των 900 τεκμηρίων, η δίκη φτάνει ενώπιον της τελικής της απόφασης.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, Έλενα Σκορδέλη, Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου και Γρηγόρης Ξενοφώντος καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σημειώνεται ότι το φονικό όπλο δεν είχε εντοπιστεί με τον δικαστή Νικόλαο Σάντη διαβάζοντας την αιτιολόγηση της ετυμηγορίας να αναφέρει ότι, «δεν παίζει ρόλο στην υπόθεση το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το φονικό όπλο».

Η βιογραφία του πολύ αγαπητού επιχειρηματία:

Ο Άντης Χατζηκωστή, γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία όπου τελείωσε με Άριστα.

Εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στη γενική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στις Βρυξέλλες (1992-1993). Επίσης διετέλεσε project manager στον συμβουλευτικό οίκο Kienbaum Consultants International Kienbaum στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας (1992-1993) και διευθυντής μάρκετινγκ του εκδοτικού οίκου «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «ΣΙΓΜΑ» (1994-1997).

Επιπλέον, αποτέλεσε ιδρυτικό και διευθυντικό στέλεχος στην εταιρία IMH Creative Solutions Consulting (1996-2010) και διευθυντής αναπτύξεως νέων επιχειρήσεων (1997-1999).

Ανέλαβε την διεύθυνση του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» κατά την περίοδο 1999-2002 και ακολούθως διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Τηλεόρασης «ΣΙΓΜΑ» και του εκδοτικού οίκου «ΔΙΑΣ».

Ακόμα, συμμετείχε σε συμβούλια δημοσίων εταιρειών στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Διετέλεσε μέλος του European Publishers Association και διοικητικός σύμβουλος και πρεσβευτής των διεθνών τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X