ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - Κρίσιμα τρία παιδιά

Τρία παιδιά εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση

24news team

Μεγάλη επιχείρηση υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) διεξάγεται από το πρωί της Τετάρτης (24/01) στην Αγία Νάπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί εντοπίστηκε βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 60 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν ταλαιπωρημένοι και αφυδατωμένοι. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΣΕΔ τρία παιδιά και ένας άντρας βρίσκονταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλα 3 άτομα έφεραν κατάγματα στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκαν κρίσιμα στα νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας με τη συνοδεία εξειδικευμένων νοσηλευτών των Ομάδων MEDEVAC της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΣΕΔ

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στις 04:30, το ΚΣΕΔ έλαβε πληροφορία από το εμπορικό πλοίο ‘’ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ΄΄, το οποίο έπλεε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, για εντοπισμό μικρής ξύλινης βάρκας με περίπου 60 άτομα.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» κινητοποιώντας άμεσα σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το οποίο παρέλαβε όλα τα άτομα προκειμένου να τα μεταφέρει με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Κατά την παραλαβή διαπιστώθηκε ότι 3 παιδιά και ένας άντρας βρίσκονταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλα 3 άτομα έφεραν κατάγματα στα κάτω άκρα. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους της Λιμενικής προέβη σε παροχή ΚΑΡΠΑ και πρώτων βοηθειών, ενώ κινητοποιήθηκαν επιπλέον 1 σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της ΜΑΕΠ Αρχηγείου Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς τα οποία μετέφεραν τους κρίσιμα ασθενείς και τραυματίες στα νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας με τη συνοδεία εξειδικευμένων νοσηλευτών των Ομάδων MEDEVAC της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Τα υπόλοιπα άτομα παραλήφθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κ.Δ. και έτυχαν της απαραίτητης περίθαλψης, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος απέπλευσε από τον Λίβανο στις 18 Ιανουαρίου 2024.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση