ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία: Στο επίκεντρο η Πάφος - Οι ζημιές που προκλήθηκαν

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να συνδράμει σε πέντε περιστατικά

ΚΥΠΕ

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν στην Πάφο καθόλη την διάρκεια της Κυριακής και τα ξημερώματα Δευτέρας, με έντονες βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να συνδράμει σε πέντε περιστατικά στην Πάφο εκ των οποίων το ένα αφορούσε πτώση πινακίδας και τα υπόλοιπα πτώσεις δέντρων.

Η πυροσβεστική ενημερώνει πως σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν για βοήθεια στο 112 ή στον πλησιέστερο πυροσβεστικό σταθμό της περιοχής τους.

Εξάλλου σύμφωνα με την Αστυνομία, σε κάποιες περιοχές έγιναν αποκοπές κλαδιών από τους δυνατούς ανέμους χωρίς ωστόσο να προκληθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Καλώδιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου που τροφοδοτεί την κοινότητα της Παναγιάς φέρεται να αποκόπηκε λόγω των δυνατών ανέμων με αποτέλεσμα πολλές κατοικίες στην κοινότητα να παραμείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την επιδιόρθωσή του. Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν και σε άλλες κοινότητες της επαρχίας Πάφου.

Λόγω της κακοκαιρίας τις πρωινές ώρες της Κυριακής προσάραξε στον Κόλπο των Κοραλίων, στην Πέγεια, ιστιοφόρο σκάφος τύπου Catamaran ιδιοκτησίας Γερμανού υπηκόου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του σκάφους αγκυροβόλησε ανοικτά της Πάφου, η θαλασσοταραχή ωστόσο το μετέφερε προς την ακτή. Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να γίνουν ενέργειες για την ρυμούλκηση του και για το συμβάν ενημερώθηκε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Εξάλλου το «φαινόμενο καπουτσίνο» έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Κάτω Πάφου. Από την έντονη θαλασσοταραχή όγκοι από φύκια βγήκαν στην στεριά σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Πάφου.

Στο μεταξύ την Κυριακή εκδηλώθηκαν μικρές πυρκαγιές σε χόρτα στο Στρουμπί, στην Πόλη Χρυσοχούς και στην Πάφο, οι οποίες κατασβέστηκαν άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση