ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονικό Λάρνακας: Δεν απασχόλησε ξανά τις Αρχές ο Ευαγγέλου - Κάμερα τα «έπιασε» όλα

Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν την άκρη του νήματος, όσον αφορά τα κίνητρα

24news team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, σχετικά με την γκανγκστερική δολοφονία που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/12), σε χώρο στάθμευσης έξω από πολυκατοικία στη περιοχή Μακένζυ, στη Λάρνακα.

Θύμα των δύο -όπως όλα δείχνουν- εκτελεστών, ο Αντρέας Ευαγγέλου, 53 ετών. Το θύμα του άγριου φονικού, όπως έγινε γνωστό, είναι πατέρας προσώπου που ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών, ενώ ήταν και πεθερός του Μάριου Γεωργίου άλλως «Μαριούθκια», ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19/4/2021. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο γιος τους Ευαγγέλου, κατέθεσε ήδη ενώπιον Δικαστηρίου για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο Ευαγγέλου δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα, γι' αυτό οι ανακριτές ψάχνουν να βρουν την άκρη του νήματος, όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας. Πάντως, από πλευράς Αστυνομίας διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα και το ενδεχόμενο εκφοβισμού άλλων προσώπων ή και για εκδίκηση. 

Κάμερα τα «έπιασε» όλα

Κλειστά κυκλώματα της περιοχής, τα οποία ήδη περισυνέλλεξε και διερευνά η Αστυνομία, φαίνεται να έχουν καταγράψει καρέ - καρέ τις κινήσεις των δραστών. Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένη κάμερα, το υλικό της οποίας βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, που έχει καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις του δράστη, αυτού δηλαδή που κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε (σ.σ. με ακόμη ένα πρόσωπο), να πλησιάζει τον Ευαγγέλου και να τον πυροβολεί μέχρι θανάτου. Επίσης, καταγράφονται και κινήσεις μετά τον φόνο, η επιστροφή δηλαδή του δράστη στην μοτοσικλέτα και η διαφυγή του από το σημείο με τον άλλο άνδρα.

Ωστόσο, οι κάμερες φαίνεται να μην έχουν καταγράψει ξεκάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσει.

Επίσης, διερευνώνται κι άλλα κλειστά κυκλώματα της περιοχής που μπορεί να έχουν καταγράψει οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση.

Έτσι εκτέλεσαν τον Ευαγγέλου

Γύρω στις 8:30μ.μ. της Τρίτης (28/12), λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, για ρίψη πυροβολισμών σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λάρνακα. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν εντός του εν λόγω χώρου στάθμευσης, ένα αυτοκίνητο. Εντός του οχήματος, εντοπίστηκε νεκρός ο 53χρονος, ο οποίος έφερε αριθμό τραυμάτων, που φαίνεται να προκλήθηκαν από πυροβόλο όπλο.

Από τις μαρτυρίες που συνέλεξε η Αστυνομία, φαίνεται ότι μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα, ακολουθούσε το όχημα του 53χρονου.


Κύπρος: Οι επαγγελματικές εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και οι «εισαγόμενοι» φονιάδες


Στην προσπάθεια του θύματος, να σταθμεύσει στον πιο πάνω χώρο στάθμευσης, ένας από τους επιβάτες της μοτοσικλέτας, προσέγγισε το αυτοκίνητο και φέρεται να πυροβόλησε τον 53χρονο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία για διενέργεια εξετάσεων, κατά τις οποίες παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.
Η σωρός του 53χρονου, μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα διενεργείται η νενομισμένη νεκροτομή.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Η υπόθεση φόνου του «Μαριούθκια» που έμεινε ανεξιχνίαστη

Νεκρός έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (19/4) από πυρά, 34χρονος Ελληνοκύπριος στον δρόμο Μενεού - Κιτίου, στη Λάρνακα ο οποίος επέβαινε στο πολυτελές όχημά του, μάρκας Lamborghini που μόλις πριν λίγες ώρες είχε παραλάβει από τη Λευκωσία. Πρόκειται για τον Μάριο Γεωργίου, άλλως «Μαριούθκιας».

Ένα πρόσωπο που ήταν καλά γνωστό στις Αρχές, αφού απασχόλησε με διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε καταδικαστεί και για υπόθεση ναρκωτικών στην οποία στη συνέχεια, βγήκε μάρτυρας κατηγορίας.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ, εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Ο ή οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία φέρονται να είχαν καλά σχεδιασμένη την φονική επίθεση και να γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τον 34χρονο γάζωσαν όταν επέστρεφε στο σπίτι του από το γυμναστήριο, σε μια διαδρομή που ακολουθούσε συνέχεια. Ο ή οι δράστες φαίνεται να ήξεραν ακόμη και τις λεπτομέρειες του δρόμου και της περιοχής. Κατάφεραν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον Γεωργίου όταν έφτασε με το όχημα που οδηγούσε σε σημείο του δρόμου όπου υπήρχε κύρτωμα και αναγκαστικά έπρεπε να ελαττώσει ταχύτητα.

Οι δράστες φαίνεται να ήταν κρυμμένοι πίσω από κυπαρίσσια που βρίσκονται στην περιοχή και αφού πυροβόλησαν, εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στη σορό του 34χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων από πυροβόλο όπλο. Το θύμα πλήγηκε από τρεις σφαίρες, μια στον κρόταφο, μια στο αριστερό χέρι και μια στο δεξί χέρι η οποία έπληξε και ζωτικά όργανα. Ο θάνατος του 34χρονου ήταν ακαριαίος.

Η Αστυνομία, από τη πρώτη στιγμή απέδωσε την εγκληματική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο, δεν προέκυψε καμία μαρτυρία εναντίον προσώπου που να συνδέεται με την υπόθεση και ως εκ τούτου ούτε και σύλληψη.

Οι Αρχές πρόσφατα είχαν διερευνήσει πληροφορίες που έφτασαν κοντά τους και ανέφεραν ότι ο 34χρονος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας, με τον ίδιο μάλιστα να εκφράζει φόβους για τη ζωή του. Επίσης η Αστυνομία είχε εντοπίσει οπλισμό και εκρηκτικά σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα τον περασμένο Ιανουάριο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν ληφθεί επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν από τη μέση τον «Μαριούθκια».

Όλα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη σκηνή όπου έπεσε νεκρός ο Μάριος Γεωργίου οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έγινε από επαγγελματίες εκτελεστές ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X