ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό - Έτσι συνελήφθησαν Τζιωνής και Σάρα

Μέλη της Αστυνομίας θυμούνται όσα έγιναν στην Αγία Νάπα

Δημήτρης Λουκά

Συνέχεια δόθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου στην διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, σε σχέση με την διπλή στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου στην οικία τους, στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, οδηγήθηκαν εκ νέου στο Κακουργιοδικείο, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε νέους μάρτυρες κατηγορίας. Συγκεκριμένα, τις καταθέσεις τους ανέγνωσαν ενώπιον του δικαστηρίου, μέλη της Αστυνομίας, που συνέλαβαν τον Λοΐζο Τζιωνή και την Σάρα Σιάμς, σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Με το τέλος της διαδικασίας, ορίστηκε η νέα δικάσιμος, για τις 19 Απριλίου, στις 09:00.

Έτσι συνελήφθησαν Τζιωνής και Σάρα

Ως νέα μάρτυρας κατηγορίας, κατέθεσε η Αστυφύλακας Άντρη Γεωργίου, που υπηρετεί στην ΥΚΑΝ Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, την οποία ανέγνωσε στο δικαστήριο, «στις 25/4 μαζί με άλλα μέλη της ΥΚΑΝ, ανακόψαμε για έλεγχο τον Τζιωνή και την Σάρα σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Σε σωματικό έλεγχο που έκανα στη Σάρα δεν βρήκα κάτι ύποπτο.

Μετέφερα την Σάρα Σιαμς στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας».

Από τον εντοπισμό, στην παράδοση στην Λευκωσία

Άλλος ένας μάρτυρας κατηγορίας, ο Παναγιώτης Πέρρος, εκ μέρους της ΥΚΑΝ Λάρνακας, κατέθεσε στο δικαστήριο, σε σχέση με την νύχτα της σύλληψης του Λοΐζου Τζιωνή και της Σάρας Σιάμς.

Στην κατάθεσή του, ανέφερε τα εξής: «Ενημερώθηκα ότι ο Λοΐζος Τζιωνής κινείτο στην Αγία Νάπα. Στην συνέχεια εντόπισα το αυτοκίνητό του να βρίσκεται σταθμευμένο στο ξενοδοχείο.

Πήγα μαζί με άλλα μέλη, εντόπισα τον Λοΐζο στο μπαρ του ξενοδοχείου, μαζί με την σύντροφό του και, αφού τον συνέλαβα, του έδωσα τα δικαιώματά του σε έντυπη μορφή.

Στην συνέχεια, αναχώρησα μαζί με τον Τζιωνή, για την Λευκωσία. Βρισκόμουν ως συνεπιβάτης στο όχημα, μαζί με τον κατηγορούμενο.

Όταν έφτασα στη Λευκωσία, παρέδωσα το αυτοκίνητο στην ΥΠΕΓΕ και στη συνέχεια αναχώρησα μαζί με τον Τζιωνή για το ΤΑΕ Λευκωσίας και παρέδωσα τον Τζιωνή».

Η συγκλονιστική κατάθεση του ανήλικου

Στην προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατάθεσαν τρεις αστυνομικοί, ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε η κατάθεση του ανήλικου γιου του άτυχου ζεύγους.

«Σε κάποια φάση, άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει και να κλαίει, δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό κλάμα ή αν έβλεπα εφιάλτη. Μετά ήρθε ένας άντρας στο δωμάτιο μου με μαύρα ρούχα, με έπιασε από το ένα χέρι και στο άλλο κρατούσε μαχαίρι.

Μου είπε «σκότωσα τους γονείς σου» και με ρώτησε για λεφτά.

Ο άνδρας αυτός με οδήγησε στο υπόγειο και μου είπε «δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ έναν γιο». Μου ζήτησε να ανοίξω την πόρτα της κουζίνας, την άνοιξα και ήρθε ένας άλλος άνδρας με κουκούλα που είχε διάφορα χρώματα. Όταν ο άνδρας με το μαχαίρι με οδηγούσε στο υπόγειο, βγήκε η πυτζάμα μου.

Ήμουν σοκαρισμένος, αλλά έμεινα στο υπόγειο χωρίς να κάμω κάτι, αλλά μετά από πέντε λεπτά, φώναζα να ‘ρθει κάποιος να μου ανοίξει, αλλά δεν ήρθε κανείς. Σε κάποια φάση, έσπασα τα φυλλαράκια της πόρτας και βγήκα.

Πήγα πάνω στο δωμάτιο των γονιών μου και είδα ότι υπάρχουν αίματα. Πήγα στην κυρία Αθηνά, την γειτόνισσα, και της ανέφερα τι έγινε.
Κλειδιά έχουν οι γονείς μου και εγώ, δεν ξέρω από πού μπήκε ο άνδρας.

Στο σπίτι μας έγιναν ακόμη δύο διαρρήξεις και μετά οι γονείς μου έβαλαν σύστημα συναγερμού. Στο σπίτι μας δεν είχαμε επικίνδυνα αντικείμενα.

Οι γονείς μου, από ό,τι ξέρω, δεν είχαν διαφορές με κανένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση