well.cy
Στη μαγειρική, το πλύσιμο των τροφίμων φαίνεται αυτονόητο, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει για όλα. Ο τρόπος που καθαρίζουμε τα τρόφιμα εξαρτάται από τον τύπο τους και την πιθανότητα επιμόλυνσης. Λάθη σε αυτό το στάδιο μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο βακτηριακής μόλυνσης αντί να τον μειώσουν. Ας δούμε αναλυτικά ποια τρόφιμα χρειάζονται πλύσιμο και ποια όχι, και γιατί.
Πουλερικά
Τα ωμά πουλερικά δεν πρέπει να πλένονται. Αν τα πλύνουμε, τα βακτήρια όπως το Salmonella μπορούν να διασπαρούν στην κουζίνα, στο νεροχύτη και σε άλλα τρόφιμα. Μελέτες δείχνουν ότι μετά το πλύσιμο ωμού κοτόπουλου, το 60% των νεροχύτων φέρει βακτήρια και το 26% μεταφέρεται ακόμη και σε σαλάτες. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να καταστραφούν τα μικρόβια είναι το μαγείρεμα σε επαρκή θερμοκρασία (τουλάχιστον 74°C για κοτόπουλο).
Διαβάστε τη συνέχεια στο πόρταλ υγείας και ευεξίας well.cy.






























