ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μπατονέτες στα αυτιά σας

Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού τους

must.com.cy

Της Ριάνα Στυλιανού 

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους καθαρισμού των αυτιών είναι με την μπατονέτα, την οποία σίγουρα χρησιμοποιείται, ή χρησιμοποιούσατε και εσείς για αυτό τον σκοπό. Ωστόσο αυτός ο τρόπος είναι εντελώς λανθασμένος, και οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει και σε μολύνσεις.

Υποστηρίζουν ότι τα αυτιά έχουν την ικανότητα του αυτοκαθαρισμού, δηλαδή το κερί που παράγει το αυτί για την προστασία του από τα μικρόβια, έχει την τάση να βγαίνει προς τα έξω.

Συμβουλεύον λοιπόν, να μην τα καθαρίζουμε ποτέ από μέσα, ειδικά με τη χρήση μπατονέτας, καθώς αυτή θα σπρώξει το κερί προς το εσωτερικό, προκαλώντας πιθανό μολύνσεις, ακόμα και τραυματισμό του τυμπάνου ή του έξω ακουστικού πόρου.

Επομένως, με βάση τους ωτορινολαρυγγολόγους, ο πιο σωστός τρόπος για να καθαρίζουμε τα αυτιά μας, είναι με μια πετσέτα, χαρτί ή βαμβάκι, μόνο στην εξωτερική επιφάνια.

 

 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία από Unsplash

Η δύναμη της συγχώρεσης

Η προσωπική μας εξέλιξη προϋποθέτει εστίαση σε στόχους, μακριά από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που δρουν κόντρα σε ...
 |  ΥΓΕΙΑ