ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απαλλαγείτε από τα εγκαύματα του ηλίου με αυτούς τους 5 τρόπους

Για να μην ταλαιπωρήστε άλλο

must.com.cy

Της Ριάνας Στυλιανού 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την αντηλιακή σας κρέμα, ειδικά αυτή τη περίοδο όπου ο ήλιος παραμένει δυνατός και τρανός, παρά το γεγονός ότι έχουμε αποχαιρετίσει πλέον τον Αύγουστο.

Με τις ατελείωτες ώρες που περνάμε το σαββατοκύριακο στις παραλίες με την παρέα, είναι πρέπον, να εφαρμόζουμε την αντηλιακή σας κρέμα με ψηλό δείκτη SPF, κάθε μια ώρα...ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο ήλιος.

Κακά τα ψέματα όμως, πολλοί από εμάς ξεχνάμε να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτη εφαρμογής αντηλιακού, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε με εγκαύματα στο σώμα μας.

Τα εγκαύματα από τον ήλιο είναι αρκετά επώδυνα, και είμαι σίγουρη πως όλοι σας το έχετε βιώσει αυτό το αίσθημα του να μην μπορείτε να φορέσετε κανονικά τα ρούχα σας ή να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας με παράπονα από το τσούξιμο.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από αυτά τα εγκαύματα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήστε κι’ άλλο.

1. Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση είναι σημαντική όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός εγκαύματος από τον ήλιο. Για περισσότερα καταπραϋντικά αποτελέσματα, αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αλόη, η οποία βοηθά στην ηρεμία του καμένου δέρματος. Επίσης πρέπει να πίνετε άφθονο νερό, εφόσον η ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία ενός ηλιακού εγκαύματος

2. Μειώστε το πρήξιμο
Αντιμετωπίστε το ηλιακό έγκαυμα μειώνοντας τη φλεγμονή από μέσα προς τα έξω. Πίνοντας ένα αντιφλεγμονώδες χάπι μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και την ερυθρότητα, καθώς και να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν πόνου.

3. Αντιμετώπιση φουσκαλών
Εάν εμφανιστούν φουσκάλες στο σημείο όπου καήκατε από τον ήλιο, τότε πρόκειται για έγκαυμα δεύτερου βαθμού. Αφήστε τα άθικτα και μην τα σπάσετε ή τα ξεφλουδίσετε. Όχι μόνο το έγκαυμα θα επουλωθεί πιο γρήγορα, αλλά θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων. Εάν το έγκαυμα είναι αρκετά επώδυνο τότε επισκεφθείτε ένα δερματολόγο.

4. Καταπολέμηση μόνιμης βλάβης
Ενώ ένα έγκαυμα μπορεί να επουλωθεί μέσα σε λίγες μέρες, η βλάβη από τις ηλιακές ακτίνες είναι μόνιμες, οι οποίες βλάπτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, και γενικότερα το DNA των κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτή η ζημιά προκαλεί την πρόωρη γήρανση και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Μια λύση για την εν μέρη καταπολέμηση της μόνιμης ζημίας, είναι η εφαρμογή βιταμίνης C, εφόσον τα αντιοξειδωτικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των επιβλαβών επιπτώσεων.

5.Αποτρέψτε περαιτέρω ζημιά από τον ήλιο
Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Ενώ το ηλιακό έγκαυμά σας θεραπεύεται, είναι πολύ σημαντικό να το προστατεύσετε από την περαιτέρω έκθεση στον ήλιο. Μείνετε στη σκιά, φορέστε προστατευτικά ρούχα SPF και, φυσικά, φορέστε το αντηλιακό σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση