ΚΥΠΕ
Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία των Βάσεων στις 16 Αυγούστου για αδικήματα που αφορούσαν ναρκωτικά και παράνομη διαμονή στο νησί, έπειτα από έλεγχο οχήματος. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, κατά τη διάρκεια της έρευνας του οχήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν «αντικείμενα και εξοπλισμό που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών», ενώ ο οδηγός υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε θετικός σε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δύο επιβάτες του οχήματος βρίσκονταν παράνομα στο νησί και συνελήφθησαν.
Προστίθεται ότι κατά την ίδια περίοδο, μια γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση κατόπιν δικαστικού διατάγματος, μετά τη σύλληψη της για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.
Αναφέρεται επίσης ότι η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων προχώρησε συνολικά σε 26 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, εξέδωσε επίσης 30 εξώδικες ειδοποιήσεις προστίμου, προχώρησε σε 47 γραπτές προειδοποιήσεις, ενώ διενήργησε 30 ελέγχους αλκοόλης και τρεις ελέγχους για χρήση ναρκωτικών.
Σε σχέση με το τραγικό περιστατικό στην παραλία Lady's Mile και τον θάνατο ενός νεαρού στη θάλασσα, η Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής, Αστυνόμος Μελίνα Παπαγρηγορίου, ανέφερε ότι «και τα δύο άτομα ανασύρθηκαν από τους αστυνομικούς μας και τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, με τη συνδρομή των υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής φροντίδας. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, ένα από τα δύο άτομα έχασε τη ζωή του.
Απηύθηνε επίσης έκκληση στο κοινό για ιδιαίτερη προσοχή στην θάλασσα. «Το τραγικό αυτό περιστατικό αποτελεί επίσης υπενθύμιση της σημασίας της επίδειξης ιδιαίτερης προσοχής στη θάλασσα, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερα πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του θανόντος».
Αναφερόμενη στην υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο, σημείωσε ότι «η προτεραιότητα μας παραμένει τόσο η πρόληψη όσο και η επιβολή του νόμου. Θέλουμε ο κόσμος να απολαμβάνει με ασφάλεια την καλοκαιρινή περίοδο και τις παραλίες μας, ωστόσο θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις».
Αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν 25 περιπολίες με σκάφη και ελέγχοντας 46 σκάφη και 158 άτομα από τη Μονάδα Θαλάσσιας Αστυνόμευσης.






























