ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βανδαλισμοί σε καταστήματα σε περιοχές της Πάφου

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση αστυνομικής επιχείρησης

ΚΥΠΕ

Σειρά επιθέσεων και βανδαλισμών σε καταστήματα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε περιοχές της επαρχίας Πάφου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Μουττάλου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά επίθεσης εναντίον διανομέων φαγητού, αλλά και τις καταγγελίες κατοίκων για τη συμπεριφορά ομάδων νεαρών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή νεαρά πρόσωπα φέρεται να προχώρησαν σε επιθέσεις εναντίον καταστημάτων, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον οκτώ επιχειρήσεις.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν σε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας, μεταξύ άλλων στην Πάφο, τη Χλώρακα και την Τάλα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα υποστατικά καταγράφονται και αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των προσώπων που εμπλέκονται στα περιστατικά.

Η χρονική ακολουθία των γεγονότων, με την αστυνομική επιχείρηση να προηγείται και τους βανδαλισμούς να ακολουθούν, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ερευνών. Παράλληλα, οι κάτοικοι ζητούν αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, εκφράζοντας φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί.

Οι επαγγελματίες των περιοχών που επηρεάστηκαν καλούνται να καταγράψουν τις ζημιές και να προχωρήσουν στις απαραίτητες καταγγελίες, ενώ αναμένεται ότι η Αστυνομία θα δώσει περισσότερα στοιχεία για την έκταση των περιστατικών και την πορεία των ερευνών μετά την ολοκλήρωση τους.

Τι αναφέρει η Αστυνομία

Η Αστυνομία διερευνά συνολικά δέκα υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και πρόκλησης κακόβουλων ζημιών, οι οποίες διαπράχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην επαρχία Πάφου, όπως δήλωσε ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου. Οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. 

Οι διαρρήξεις σημειώθηκαν μεταξύ 03:00 και 05:00 τα ξημερώματα, σε διάφορες περιοχές της πόλης της Πάφου, είπε.

Περιστατικά καταγράφηκαν σε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας, μεταξύ άλλων στην Πάφο, στην Κάτω Πάφο, τη Χλώρακα και την Τάλα, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως διαφάνηκε με την ολοκλήρωση των ερευνών.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκαν τρία πρατήρια καυσίμων, τρία φαρμακεία, δύο μικρές υπεραγορές και δύο περίπτερα. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται μέχρι στιγμής σε περίπου 4.000 ευρώ, ενώ το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας προκύπτει ότι στις υποθέσεις φέρονται να εμπλέκονται τέσσερα πρόσωπα, τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και διακινούνταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και τα τέσσερα στην ίδια μοτοσυκλέτα.

Μετά την υποβολή των καταγγελιών, μέλη της Αστυνομίας άρχισαν άμεσα εντατικές εξετάσεις, ενώ αξιολογούνται μαρτυρίες και πληροφορίες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε ή έχει αντιληφθεί οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση σε σχέση με τις συγκεκριμένες υποθέσεις να επικοινωνήσει με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περιπολίες της Αστυνομίας θα είναι ενισχυμένες μετά τα περιστατικά των βανδαλισμών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Έγκλημα: Τελευταία Ενημέρωση