ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
22 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Τριήμερο Κατακλυσμού από 60€ το βράδυ - Βροχή κρατήσεων σε ξενοδοχεία

Επιστροφή στην κανονικότητα με αρχή από... τις διακοπές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Με μεγάλη επιτυχία φαίνεται να συνεχίζεται το πρόγραμμα επιδοτημένων διακοπών που «τρέχει» το Υφυπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, με την οικονομική στήριξη να φτάνει στο 1/3 του κόστους διαμονής.

Η πανδημία φαίνεται -με κάθε επιφύλαξη- να ξεθωριάζει με τη χώρα μας να κινείται πλέον σε ρυθμούς… κανονικότητας αφού οι τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα που αφορούν την νέα άρση περιοριστικών μέτρων ενόψει του καλοκαιριού σηματοδοτούν μία νέα εποχή και για τον τουρισμό. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως μετά από δύο -και πλέον- χρόνια συνεχόμενων απαγορεύσεων και περιορισμών στη συζήτηση μπαίνει κυρίως η ψυχολογική κόπωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που όπως είναι φυσικό ανυπομονούν να επιστρέψουν στις παλιές καλές συνήθειες.

Κλειδί η... τσέπη για τις διακοπές

Μία εξ’αυτών αφορά και τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε αυτό περιλαμβάνει το βασικό κομμάτι πολυήμερων διακοπών, είτε ολιγοήμερες μικρές εξορμήσεις. Παρ’όλα αυτά σημαντικό -ίσως σημαντικότερο από κάθε άλλη χρονιά- παράγοντα στην επιλογή του τόπου, είδους και διάρκειας διακοπών αναμένεται να παίξει το κόστος αυτών με τις επιπτώσεις τόσο από την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τα όσα ταλαιπωρούν το παγκόσμιο γίγνεσθαι να έχουν καλύψει σωρεία αναγκών με πέπλο ακρίβειας.

Δίκλινο με πρόγευμα από 60 ευρώ

Λύσεις φυσικά υπάρχουν και μάλιστα οικονομικές αφού το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών συνεχίζεται και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όντας ένα από τα λίγα θετικά κατάλοιπα της πανδημίας. Με τιμές εκκίνησης λοιπόν από 60€ το δίκλινο (ανά διανυκτέρευση) και πλαφόν (ανώτατη τιμή) τα 100€, με το μίνιμουμ -αρχής γενομένης από την Πρωτομαγιά- να κλειδώνει στις δύο διανυκτερεύσεις. Το τριήμερο λοιπόν του Κατακλυσμού λοιπόν αποτελεί ορόσημο για τους Κύπριους και παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών προσφέροντας ταυτόχρονα μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξορμήσεις -κυρίως- σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού μας.

Με μία πρώτη ματιά στους καταλόγους που δημοσίευσε το Υφυπουργείο Τουρισμού (και επισυνάπτονται στο τέλος του κειμένου) θα δείτε ότι η πλειοψηφία των ξενοδοχείων και καταλυμάτων του προγράμματος εξαιρούν (με * αστερίσκο) το τριήμερο αυτό από τις επιλογές, προφανώς αναμένοντας την μέγιστη πληρότητα. Με μία πιο προσεκτική ανάλυση θα εντοπίσετε πέραν των 10-15 ξενοδοχειακών μονάδων που συμπεριλαμβάνουν την εξόρμηση του Αγίου Πνεύματος στις επιλογές με τιμές από 60€ το δίκλινο -ανά διανυκτέρευση- με πρόγευμα.

Δεν προλάβατε το επιδοτημένο πρόγραμμα; Ειδικές τιμές σε Κύπριους

Μιλώντας στην «Κ» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, κύριος Θάνος Μιχαηλίδης αναγνώρισε την επιτυχία του επιδοτημένου προγράμματος, ενώ… «καθησύχασε» ακόμα και όσους δε θα προλάβουν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα του Υφυπουργείου. Συγκεκριμένα ο κύριος Μιχαηλίδης δήλωσε πως υπάρχει διαθεσιμότητα σε αρκετά ξενοδοχεία και καταλύματα της επαρχίας Πάφου ενώ υπογράμμισε πως γίνονται ειδικές τιμές για Κύπριους.

Συνέχισε λέγοντας πως η Πάφος διαθέτει τεράστια γκάμα επιλογών ενώ επιχειρώντας μία πρώτη σφυγμομέτρηση για την φετινή κίνηση ανέφερε πως αφουγκράζεται το μεγάλο ενδιαφέρον των Κυπρίων για διακοπές, όμως γνωρίζει από προηγούμενα χρόνια πως σαν λαός είμαστε «της τελευταίας στιγμής» αναμένοντας την ροή των κρατήσεων να αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Επαρχία Αμμοχώστου 

Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές 

Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές 

Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας

Επαρχία Πάφου

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση