ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο μαγευτικό μονοπάτι με τα μαύρα πεύκα και τους αόρατους

Πρόταση για εκδρομή στο μονοπάτι της Αταλάντης στην κορυφή του Τροόδους

must.com.cy

Η Αταλάντη σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν μια περίφημη γυναίκα κυνηγός, αθλήτρια της πάλης και δρομέας που έχαιρε προστασίας από τη θεά Άρτεμη.

Σαν τις θεές Αθηνά και Άρτεμη, η Αταλάντη είναι μια σπάνια ισχυρή γυναικεία φιγούρα στην ελληνική λογοτεχνία και εμφανίζεται συχνά στην ελληνική τέχνη, σε σκηνές που δείχνουν τις φημισμένες κυνηγετικές και αθλητικές της ικανότητες. Από την ηρωίδα αυτή λοιπόν πήρε την ονομασία της το μαγευτικό μονοπάτι στο Τρόοδος με αφετηρία και τέρμα την ίδια την πλατεία του Τρόοδους.

Η διαδρομή ακολουθεί πορεία γύρω από τη Χιονίστρα, χαμηλότερα από το Μονοπάτι Άρτεμις και διέρχεται μέσα από πυκνές συστάδες μαύρης πεύκης και αόρατου του Τροόδους. Εκεί βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα αόρατου ηλικίας 800 χρόνων! Στη διαδρομή θα συναντήσετε πινακίδες πληροφόρησης για φυτά, θάμνους και δέντρα της οροσειράς, και χαρακτηριστικά πετρώματα του Οφιολιθικού Συμπλέγματος του Τροόδους.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Kucherova (@6ruk)

 

Η διαδρομή δεν παρουσιάζει σημαντικές ανηφοριές και κατηφοριές. Απλώς πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί σε κάποια σημεία υπάρχουν πέτρες που εξέχουν μέσα στο μονοπάτι. Η διαδρομή προσφέρει εξαιρετική θέα προς περιοχές και χωριά των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου και Λευκωσίας. Σε απόσταση 3km από την αφετηρία υπάρχει βρύση με πόσιμο νερό και ξύλινα παγκάκια για ξεκούραση. Η πορεία μετά από 9km φτάνει στον κύριο δρόμο Τροόδους - Προδρόμου.

Για να συνεχίσετε, μπορείτε να διασταυρώσετε τον κύριο δρόμο και να περπατήσετε περίπου 200m στο δασικό χωματόδρομο των Κατοικιών Χρωμίου προς Άγιο Νικόλαο της Στέγης. Εκεί θα βρείτε ξύλινη πινακίδα με την κατεύθυνση του μονοπατιού. Το μονοπάτι συνεχίζει πορεία σχεδόν παράλληλη με τον κύριο δρόμο και καταλήγει στην Πλατεία Τροόδους. Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κύριο δρόμο για να επιστρέψετε στην πλατεία.

Στην Πλατεία Τροόδους υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, δημόσιες τουαλέτες και ξενοδοχεία. Το μονοπάτι της Αταλάντης θεωρείται περιοχή NATURA 2000.

Περισσότερη πληροφόρηση για τις υποδομές δασικής αναψυχής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δασών.

 

 

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X