ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρίσι, ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός για να ταξιδέψεις

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Παρίσι το φθινόπωρο

must.com.cy

Της Μαρία Σάββα 

Ο καιρός στο Παρίσι το φθινόπωρο μπορεί να είναι αρκετά μεταβλητός. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 17°C (62°F) έως 8°C (46°F). Δεν είναι ασυνήθιστο να έχει ζεστές, ηλιόλουστες μέρες στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά τα βράδια μπορεί να είναι δροσερά, οπότε ετοιμάστε μερικές επιπλέον στρώσεις. Και συχνά υπάρχουν και λίγες μέρες με βροχές, ειδικά τον Νοέμβριο, οπότε φέρτε ένα ελαφρύ μπουφάν ή μια ομπρέλα.

1.Κάντε μια βόλτα σε πάρκο

Το φθινόπωρο προσθέτει άλλη διάσταση σε μια ήδη όμορφη πόλη. Ο Σηκουάνας είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικός την αυγή ή το ακόμη και όταν βραδιάζει, οι δροσερές μέρες του φθινοπώρου, όταν μια λεπτή ομίχλη κρέμεται πάνω από το νερό. Κατά μήκος της όχθης του ποταμού θα βρείτε πάγκους με ψητά κάστανα. Αλλά για τα καλύτερα παριζιάνικα φθινοπωρινά χρώματα κατευθυνθείτε στα πάρκα της πόλης.

2.Πηγαίνεται σε εκθέσεις της πόλης

Το réntree είναι επίσης η αρχή μιας νέας πολιτιστικής σεζόν στο Παρίσι, όταν ξεκινούν νέα θεατρικά έργα και εκθέσεις. Το ετήσιο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του έτους, ξεκίνησε το 1972 και περιλαμβάνει διάφορα θεατρικά, χορευτικά, musical, κινηματογραφικά και εικαστικά γεγονότα και παραστάσεις σε πάνω από 40 διαφορετικούς χώρους.

Το Παρίσι φιλοξενεί επίσης μια ετήσια Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης (FIAC) κάθε φθινόπωρο (20-23 Οκτωβρίου 2022). Η έκθεση συγκεντρώνει τη δουλειά περισσότερων από 1500 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, από μεγάλα ονόματα έως ανερχόμενους αστέρες. Ο κύριος χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι το Grand Palais με γυάλινο τρούλο, αλλά εκτείνεται επίσης στο Petit Palais, στο Musée Eugène Delacroix, στους κήπους Tuileries, στην Place Vendôme και στην Place de la Concorde.

3.Επισκεφθείτε μουσεία

Το φθινόπωρο είναι επίσης μια καλή στιγμή για να δείτε μερικά από τα μουσεία του Παρισιού. Συχνά ξεκινούν νέες προσωρινές εκθέσεις, αλλά αρχίζουν επίσης να ησυχάζουν το φθινόπωρο αφού είναι γεμάτες επισκέπτες το καλοκαίρι. Το Λούβρο δεν ησυχάζει ποτέ, αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο αναμονής είτε κλείνοντας ένα εισιτήριο skip-the-line* είτε επισκεπτόμενοι τα βράδια τις Παρασκευές, όταν το μουσείο παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 21.45.

Το Παρίσι έχει επίσης πολλά άλλα μουσεία για εξερεύνηση. Υπάρχουν τα κλασικά, όπως το Musée d'Orsay με τους ιμπρεσιονιστικούς πίνακες και το μουσείο Rodin με τον κήπο γλυπτών του. Ή λιγότερο γνωστά σημεία όπως το Musée Cognacq Jay, ένα μουσείο τέχνης σε μια έπαυλη στο Marais. Και για κάτι πιο περίεργο, μπορείτε να πάτε για μια περιήγηση στους υπονόμους του Παρισιού στο Musée des Égouts

4.Πιείτε ζεστή σοκολάτα

Το φθινόπωρο είναι η κορυφαία εποχή της ζεστής σοκολάτας και το Παρίσι κάνει μερικές από τις καλύτερες στον κόσμο. Ένα από τα πιο γνωστά σημεία στην πόλη για ένα καλό σοκολατένιο chaud είναι η αίθουσα τσαγιού Angelina, με το όμορφο κτήριο Belle Epoque στη Rue De Rivoli. Οι άνθρωποι μένουν στην ουρά έξω από την πόρτα για ένα φλιτζάνι από το σπεσιαλιτέ τους παχύρρευστο μείγμα σοκολάτας φτιαγμένο από μια μυστική συνταγή που χρησιμοποιεί ένα πλούσιο μείγμα κόκκων κακάο που προέρχεται από τον Νίγηρα, την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.

5.Γιορτάστε τη συγκομιδή του κρασιού με τους ντόπιους

Τα πιο δροσερά βράδια του φθινοπώρου είναι μια τέλεια δικαιολογία για ένα καλό ποτήρι κόκκινο κρασί και υπάρχουν μερικές ειδικές εκδηλώσεις κάθε φθινόπωρο στο Παρίσι για τον εορτασμό της νέας συγκομιδής κρασιού. Πρώτα υπάρχει το Fête des Vendanges, μια πενθήμερη γιορτή του τρύγου των σταφυλιών που επικεντρώνεται γύρω από τον έναν αμπελώνα της Μονμάρτρης που απομένει κάθε Οκτώβριο (5-9 Οκτωβρίου 2022).

Οι δρόμοι γύρω από τη Βασιλική Sacre-Coeur είναι γεμάτοι με πάγκους με φαγητό και ποτό και υπάρχουν πολλές ειδικές εκδηλώσεις. Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στον αμπελώνα του Clos Montmartre και να υποβάλετε προσφορά για ένα μπουκάλι από την τελευταία σοδειά στη δημοπρασία κρασιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X
X