ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παράθυρο, μέση ή διάδρομος; Ποια είναι η ασφαλέστερη θέση στο αεροπλάνο

Αναλυτικά παραδείγματα για κάθε περίπτωση

Όποιο άτομο έχει πετάξει με αεροπλάνο, γνωρίζει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει, δεν είναι μόνο το κόστος του εισιτήριου για την πτήση, αλλά και η θέση που θα θέλει να καθίσει. Οι απόψεις των επιβατών μπορεί να διίστανται για το μέρος που θεωρείται πιο ασφαλές σε περίπτωση ατυχήματος, όμως οι ειδικοί έχουν την απάντηση.

Σύμφωνα με τη nypost.com, ο καθηγητής Doug Drury λέει ότι η μεσαία θέση στο αεροπλάνο παρέχει την περισσότερη ασφάλεια, σε αντίθεση με εκείνες που είναι δίπλα στο παράθυρο ή στον διάδρομο.

Όπως αναφέρει, η μεσαία θέση παρέχει ασφάλεια, τόσο γιατί στο πλάι υπάρχει προστασία από τις άλλες θέσεις, όσο και γιατί στατιστικά απειλείται λιγότερο.

Παραδείγματος χάριν, η θέση στο διάδρομο απειλείται από τυχόν φωτιά που μπορεί να προκύψει από διαρροή καυσίμων, ενώ εκείνη δίπλα στο παράθυρο, θεωρείται «επικίνδυνη», είτε σε περίπτωση που σπάσει το τζάμι, είτε γιατί το αεροπλάνο μπορεί να πέσει από εκείνη τη μεριά.

«Τα μεσαία καθίσματα είναι ασφαλέστερα από τα καθίσματα του παραθύρου ή του διαδρόμου, λόγω του αποθηκευτικού χώρου που παρέχεται από την ύπαρξη ανθρώπων και στις δύο πλευρές», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής αεροπορίας στο Πανεπιστήμιο του Central Queensland στο Conversation.

Επίσης, είπε ότι «τα φτερά ενός αεροπλάνου αποθηκεύουν καύσιμα, επομένως αυτό αποκλείει τις μεσαίες σειρές εξόδου ως την ασφαλέστερη επιλογή σειράς». «Ταυτόχρονα, το να είσαι πιο κοντά στο μπροστινό μέρος σημαίνει ότι θα χτυπηθείς πριν από αυτούς που βρίσκονται πίσω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση