ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διακοπές στο ξενοδοχείο του Squid Game

Κι όμως, το δαιδαλώδες κτήριο-κατοικία των φρουρών του «Squid Game» είναι υπαρκτό κτήριο!

must.com.cy

Της Στέλλας Μιντζή-Colella

H αναζήτηση νέων εμπειριών στην εποχή μας ολοένα και αυξάνεται. Η νέα ψυχολογία, προϊόν της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, καλώς ή κακώς ωθεί τους ανθρώπους στη φιλοσοφία για ένα lifestyle που κινείται σε ολοένα και γρηγορότερους ρυθμούς, καθώς η ζωή πλέον ορίζεται από την αβεβαιότητα του αύριο και έχει ως σημαία της το ρήμα «να προλάβω». Μέσα, λοιπόν, σε αυτά που κάποιος πρέπει να προλάβει αυτό το καλοκαίρι είναι και η επιθυμία να ζήσει λίγη από την τρέλα της νοτιοκορεάτικης σειράς «Squid Game», που σάρωσε σε δημοφιλία φέτος, κάνοντας μια κράτηση στο συγκρότημα La Muralla Roja (O Kόκκινος Tοίχος).

Το δαιδαλώδες κτήριοκατοικία των φρουρών στο «Squid Game», σκηνικό που κάλυπτε τις ανάγκες της σειράς, είναι υπαρκτό κτήριο και βρίσκεται στην Κόστα Μπλάνκα, στη νότια Ισπανία. Η σούπερ πολύχρωμη κατασκευή, γεμάτη σκάλες που διασχίζουν οι χαρακτήρες της σειράς για να πάνε στους χώρους του παιχνιδιού, μπορεί να γίνει ένα απτό όνειρο. Το μεταμοντέρνο κόκκινο συγκρότημα διαμερισμάτων σχεδιάστηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ρικάρντο Μποφίλ το 1968 και ολοκληρώθηκε το 1973. Το κτήριο παραπέμπει σε στιλ στη δημοφιλή αρχιτεκτονική της αραβικής Μεσογείου, γνωστή και ως «Kasbah».

Το ξενοδοχείο μοιάζει με φρούριο που αναδύεται μέσα από ένα βραχώδες τοπίο, με μια σειρά αλληλοσυνδεόμενων σκαλών, διαδρόμων και γεφυρών που οδηγούν στα 50 διαμερίσματα (60, 80 και 120 τ.μ.), όπου ο διαχωρισμός δημόσιου και ιδιωτικού χώρου τίθεται υπό αμφισβήτηση. Τα κυρίαρχα χρώματα του κτηρίου σε έντονο μπλε και κοραλλί, μεταβάλλονται συνεχώς με τις εναλλαγές του φωτός, δημιουργώντας έτσι ένα αέναο χρωματικό παιχνίδι που γοητεύει πολύ τους ενοίκους. Το έντονο κοραλλί χρώμα που καλύπτει τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική πρόσοψη των τοίχων επιλέχθηκε ηθελημένα, είτε για να έρχεται σε αντίθεση με τη φύση, είτε να λειτουργεί ως σημαντικό στοιχείο που τη συμπληρώνει. Η επιθυμία του αρχιτέκτονα για πλήρη κοινωνικότητα εκπληρώθηκε με τις κοινές βεράντες του τελευταίου ορόφου, το σολάριουμ, την πισίνα και τη σάουνα που μοιράζονται καθημερινά οι επισκέπτες του ξενοδοχείου. Ο αυστηρά γεωμετρικός κόκκινος λαβύρινθος του La Μuralla Roja, μια τρομακτική κατασκευή που έγινε ακόμα πιο τρομακτική μετά το «Squid Game» προσομοιάζει με δυστοπικό περιβάλλον που για πολλούς αποτελεί πρόκληση. Το κόστος διαμονής δεν είναι καθόλου χαμηλό, καθώς η διανυκτέρευση σε αυτό κοστίζει 200 ευρώ.

Η τρέλα της στιγμής για μια κράτηση με όποιο κόστος δεν άγγιξε μόνο τους λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς που θέλουν να αισθανθούν στο πετσί τους την ανδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο όπως συνέβαινε στο παιχνίδι, αλλά και εκείνους που επιζητούν νέες εμπειρίες ζωής. Τώρα εάν στα δωμάτια περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σακουλάκια με τα διάσημα νοτιοκορεάτικα μπισκότα καραμέλας (Dalgona) αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών -επίσης γνωστά από την τηλεοπτική σειρά- δεν έχω πληροφορίες. Μια περιήγηση στο site του ξενοδοχείου μπορεί και να σας οδηγήσει για τις φετινές διακοπές σας σε κάποιο παραθαλάσσιο διαμέρισμα του La Μuralla Roja.

Πηγή: Τηλεώρες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ταξίδια: Τελευταία Ενημέρωση

X