ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Moderna: Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

«Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα αποδειχθεί ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία της πανδημίας»

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η φαρμακοβιομηχανία Moderna είναι έτοιμη να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ (FDA) να επιτρέψει την επείγουσα χρήση του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο μια διαδικασία που θα μπορούσε να επιτρέψει τη λήψη του εμβολίου από τον ευρύ πληθυσμό, εντός εβδομάδων.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας σκοπεύει να υποβάλει σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, για έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δήλωσε η Moderna σε ανακοίνωση της, περίπου μια εβδομάδα μετά που οι Pfizer και BioNTech ζήτησαν από την FDA να δώσει πράσινο φως για το δικό τους εμβόλιο τους.

Η Moderna σε δηλώσεις της σημείωσε ότι το εμβόλιο της ήταν 94,1% αποτελεσματικό στην πρόληψη κατά της νόσου COVID-19, σε μια ανάλυση 196 περιπτώσεων COVID-19 από κλινικές δοκιμές σε 30.000 άτομα. Η εταιρεία δήλωσε στις 16 Νοεμβρίου ότι το εμβόλιο της ήταν 94,5% αποτελεσματικό, σε προηγούμενη ανάλυση αυτής της δοκιμής.

«Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα αποδειχθεί ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία της πανδημίας, και να βοηθήσει στην πρόληψη από την ασθένεια, την νοσηλεία και τον θάνατο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: kathimerini.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση