ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Internet και απιστία - Πώς σχετίζονται;

Οι χρήστες υπηρεσιών διαδικτυακών γνωριμιών φέρονται να αυξάνονται παγκοσμίως

Τα τελευταία χρόνια το Ίντερνετ έχει εισβάλει στη ζωή των ανθρώπων και φαίνεται να αποτελεί μία κοινωνική πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνει ένα νέο είδος διαπροσωπικών σχέσεων, συχνά τόσο αληθινών, στενών και σημαντικών, όσο και των σχέσεων εκτός διαδικτύου. Οι χρήστες υπηρεσιών διαδικτυακών γνωριμιών φέρονται να αυξάνονται παγκοσμίως, ενώ σε μία πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα προχωρούσαν σε σχέση και θα έκαναν σεξ με κάποιον που θα γνώριζαν μέσω Ίντερνετ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την τελευταία δεκαετία, υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των διαζυγίων που έχουν ως αίτιο την διαδικτυακή απιστία, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος των αρνητικών συνεπειών που μπορεί να έχει η σύναψη μιας παράλληλης διαδικτυακής σχέσης στο γάμο ή στη μακροχρόνια σχέση του χρήστη. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για τη διάκριση μεταξύ της σεξουαλικής και ψυχικής απιστίας και για το κατά πόσο μια διαδικτυακή σχέση μπορεί να εμπεριέχει το σεξουαλικό στοιχείο, εφόσον δεν παραβιάζει το όριο της σαρκικής συνεύρεσης. Ωστόσο φαίνεται, ότι στις διαδικτυακές σχέσεις κυριαρχεί τόσο το σεξουαλικό, όσο και το συναισθηματικό στοιχείο.

Σε αυτές τις σχέσεις οι σύντροφοι φαίνεται να αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ευκολότερα και γρηγορότερα και να έχουν λιγότερες αναστολές, απελευθερωμένοι ίσως από τον κίνδυνο της κοινωνικής κριτικής και προστατευόμενοι από την ανωνυμία τους. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς φέρεται να ανταλλάσσει ερωτικές ιστορίες και μηνύματα, να φτάνει στη σεξουαλική εκτόνωση μέσω του αυνανισμού και να προχωρά σε συνάντηση με το διαδικτυακό του σύντροφο.

Η συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Health: Τελευταία Ενημέρωση

X