ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

5+1 λόγοι που οδηγούν στην απιστία

Ου μοιχεύσεις...κι αν το έκανες;

Βρήκαμε το άλλο μας μισό και είμαστε σίγουρες ότι ο Mr.Right είναι ο άνθρωπος που έχει έρθει στον δρόμο μας για να μας ολοκληρώσει. Και τότε ανταλλάσσουμε όρκους αιώνιας αγάπης, σεβασμού, αφοσίωσης και πίστης. Μέχρι που ο διάβολος βάζει το χέρι και καταπατούμε την έκτη εντολή.

Καμία απιστία δεν είναι η ίδια. Το μόνο κοινό που έχει η μία με την άλλη είναι το συναίσθημα της προδοσίας που θα κουβαλάει μια ζωή το απατημένο πρόσωπο. Όλα τα άλλα είναι σχετικά. Μία απιστία τις πιο πολλές φορές κρύβει πολλά και διάφορα άλυτα προβλήματα, αλλά και την ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση του ανθρώπου που απατάει. Γιατί απατάμε τον σύντροφό μας αφού τον αγαπάμε; Τη στιγμή που όλα είναι τέλεια, πώς το τρίτο πρόσωπο βρίσκει την πόρτα ανοιχτή και «εισβάλλει»; Μπήκε από μόνο του, ή εμείς το προσκαλέσαμε; Όλοι οι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους θα συναντήσουν ένα πρόσωπο το οποίο θα αποτελέσει τον «πειρασμό» για να απατήσουν τον σύντροφό τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας λειτουργεί και ανταποκρίνεται εντελώς διαφορετικά μπροστά σε μια απιστία. Πιο κάτω θα βρείτε μερικούς από τους πιθανούς λόγους που ένα άτομο οδηγείται στην απιστία. Έλλειψη επικοινωνίας, σεξουαλική στέρηση… Ό,τι και να ’ναι, πάντως, η φωνή των ειδικών υποστηρίζει πως είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι να αναζητήσουμε καινούργιες ερωτικές εμπειρίες εκτός της σχέσης ή του γάμου μας, σε διάφορες στιγμές της ζωής μας.

5+1 λόγοι που οδηγούν στην απιστία

Αυτό-επιβεβαίωση: Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συντελεί στο να αναζητούμε κάτι άλλο μέσα από το οποίο θα καλύψουμε αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως δεν είναι. Όταν μας αρέσει ένας άνθρωπος και καταφέρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τον κατακτήσουμε, τότε θα νιώσουμε πως τελικά μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε, ενώ ταυτόχρονα θα νιώσουμε την αυτοπεποίθησή μας να κτυπάει κόκκινο. Αυτό το συναίσθημα θα το αναζητούμε συνεχώς, ώστε να τονώνουμε έστω και παροδικά τον εγωισμό μας.

Η συνέχεια στο must.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Health: Τελευταία Ενημέρωση

<