ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λευκωσία,
02 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ζέτα Δούκα: «Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά»

Η εξομολόγηση για τη μάχη με τη νευρική ανορεξία

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Ζέτα Δούκα καθώς βρέθηκε στην εκπομπή της Μπέτυς Μαγγίρα, «Ποιος ειναι πρωινιάτικα».

Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά και για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε, όταν έφηβη ακόμα, έδωσε μάχη με τη νευρική ανορεξία. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Έφτιαξα μία μη κερδοσκοπική οργάνωση την “Ανάσα” η οποία είναι 14 χρόνια πια και είναι για ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Το ξεκίνησα γιατί κι εγώ αντιμετώπιζα πρόβλημα στην εφηβεία μου και στα μετεφηβικά χρόνια.

Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά. Ήμουν 15 χρονών. Ήταν μια περίοδος στην οποία νόσησα και εγώ από νευρική ανορεξία. Και όταν μετά από πολλά χρόνια το ξεπέρασα και ερωτήθηκα ως ηθοποιός, αν έπασχα ποτέ από διαταραχές πρόσληψης τροφής, είπα “ναι”. Έχεις μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό σου και την πραγματικότητα γενικότερα. Αυτό είναι από τα σοβαρά συμπτώματα.

Το σώμα μου, σταμάτησε να έχει περίοδο για 9 μήνες. Το σώμα πάντοτε σε προειδοποιεί και ο οργανισμός σου για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Το θέμα είναι πώς θα το αντιληφθείς και που θα πας να ζητήσεις βοήθεια. Έχουν περάσει 33 χρόνια από τότε. Σήμερα κλείνω τα 48. Όταν εγώ πριν 33 χρόνια ζήτησα βοήθεια, δε μου δόθηκε όπως θα έπρεπε, ιατρικώς. Πήρα έναν δρόμο που δε με οδήγησε στην ίαση. Παρά μόνο μετά από 12 χρόνια με προσωπική επίμονη και κόπο και επίπονη ψυχοθεραπεία. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε και η “Ανάσα”».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση