ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νίκος Βέρτης: Αυτό είναι το πραγματικό του όνομα

Αποκάλυψε πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Τάσο Ριζόπουλο για το Κοσμοράδιο 95,1 της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Νίκος Βέρτης.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής φίλησε για πολλά και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιο είναι το πραγματικό του επίθετο, αλλά και πως προέκυψε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το κανονικό μου επίθετο είναι Αρβανιτίδης. Το Βέρτης είναι ένα τυχερό όνομα, πολύ. Έχω χρόνια να πω πως βγήκε το Βέρτης, αλλά το έχω ξαναπεί παλιότερα σε συνεντεύξεις στα πρώτα μου χρόνια. Τραγουδούσα στη Βέροια σε ένα μαγαζί το ’98 – ’99, ήμουν άρρωστος, είχα 40 πυρετό και ξύπνησα μέσα στη νύχτα, είχα εφιάλτες. Είδα ξαφνικά ένα όνειρο – μετά από αυτό το όνειρο μπόρεσα να κοιμηθώ- ότι ήμουν σε ένα αρχαίο θέατρο, που ήταν κατάμεστο, φορούσα κάτι σαν χλαμύδα και υπήρχε ένα λευκό πανό με μαύρα γράμματα που έγραφε “Βέρτης”. Σηκώθηκα, έγραψα σ’ ένα χαρτάκι το όνομα και κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Την άλλη ημέρα που ξύπνησα, είδα γραμμένο το όνομα, γιατί δεν θα το θυμόμουνα. Μετά θυμήθηκα το όνειρο, ήταν πολύ περίεργο».

Συνεχίζοντας επί του θέματος ο Νίκος Βέρτης είπε: «Δεν πίστευα πολύ στα όνειρα, κράτησα το όνομα, το συζήτησα με τους ανθρώπους τριγύρω μου και στο χαβαλέ ξεκίνησα να με φωνάζουν όλοι “Βέρτη”. Και αστραπή άλλαξε η ζωή μου. Κάθε μήνα άλλαζε η ζωή μου. Το ένα έφερνε το άλλο, ήρθαν απίστευτες προτάσεις, δισκογραφικές εταιρείες. Όλα αστραπή σαν μια μαγική χρυσόσκονη. Πολλή τύχη! Πολύ παράξενο».

Ακολουθεί βίντεο με τη συνέντευξη:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση