ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στρώθηκε κόκκινο χαλί στο Προεδρικό

Ποιος υποδέχτηκε την πριγκίπισσα Άννα;

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Βασιλικούς ρυθμούς ζει από το πρωί το Προεδρικό Μέγαρο, που «φόρεσε τα καλά του» για να υποδεχτεί την πριγκίπισσα Άννα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στρώθηκε κόκκινο χαλί στο προαύλιο του Προεδρικού, όπου την υποδέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. H ίδια εμφανίστηκε ιδιαίτερα φιλική και ευδιάθετη. Η Πριγκίπισσα Άννα  συνάντησε στη συνέχεια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ένα androgynous look επέλεξε στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο και συγκεκριμένα φόρεσε γκρι κοστούμι, σε στενή γραμμή, λευκό πουκάμισο και μαύρα μποτίνια, συνδυασμένα με μαύρη τσάντα και κομψά γάντια. Το περίτεχνο χτένισμά της με τα μαλλιά πιασμένα πίσω, όπως άλλωστε συνηθίζει, έδωσε μια έξτρα πινελιά στο ντύσιμό της.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και των τραγικών επιπτώσεων της, καθώς και η ενεργειακή κρίση που δημιουργείται συνεπεία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δώρισε στην Πριγκίπισσα Άννα ένα ασημένιο αντίγραφο κύλικα του 4ου αιώνα π.Χ., καθώς και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες Κυπρίων βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την πλευρά της η Πριγκίπισσα Άννα χάρισε στον Πρόεδρο ένα πορτραίτο της.

Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Η Πριγκίπισσα θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει Βρετανούς Ειρηνευτές του Βασιλικού Συντάγματος Διοικητικής Μέριμνας των Γκούρκας, του οποίου ασκεί τη Διοίκηση ως Συνταγματάρχις, για να τους ευχαριστήσει για την υπηρεσία και τη συνεισφορά τους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η Πριγκίπισσα θα συνοδεύσει μέλη του συντάγματος σε μια περιοδεία στη Νεκρή Ζώνη και στο Κοιμητήριο Θυμάτων Πολέμου της Κοινοπολιτείας στο Wayne’s Keep, όπου θα καταθέσει στεφάνι σε βρετανικά και κυπριακά μνήματα. Θα παρευρεθεί επίσης σε δεξίωση που θα παραθέσει ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Ιρφάν Σιντίκ, στην Οικία του, όπου θα συναντηθεί με φίλους και εταίρους της Ύπατης Αρμοστείας από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την υπόλοιπη Κοινοπολιτεία.

Η Πριγκίπισσα Άννα θα ολοκληρώσει την επίσκεψή της στο νησί στη Βρετανική Βάση Δεκέλειας, όπου θα συναντηθεί με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους, και θα εγκαινιάσει ένα νέο σχολείο για τα παιδιά των στρατιωτικών που υπηρετούν εκεί.Ο Ύπατος Αρμοστής καλωσόρισε την επίσκεψη, η οποία, είπε, θα προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία "να αναδείξουμε τη δύναμη των διαρκών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας μέσω των φίλων και των εταίρων μας - από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης".

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση