ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέτρος Καραγιάννης: Η εξήγηση για τη viral φωτογραφία

Η κοσμοσυρροή και η μη χρήση μάσκας

Στα βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς έδωσε το «παρών» του πρόσφατα ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, και η εκεί παρουσία του ήταν η αφορμή για πάρτι σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί αναδημοσίευσαν τη φωτογραφία του καθηγητή, σχολιάζοντας τόσο τη κοσμοσυρροή όσο και τη μη χρήση μάσκας, αν και ο χώρος της εκδήλωσης ήταν εξωτερικός.

«Ας μην είμαστε επιλεκτικοί στο τι θέλουμε να δείξουμε και να σχολιάσουμε»

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι η μάσκα σε ανοιχτό χώρο δεν υποχρεωτική, προσθέτοντας ότι τηρούνταν οι αποστάσεις και ό,τι προβλεπόταν από τον νόμο. Επίσης, χαρακτήρισε τα εν λόγω σχόλια ως μία κακόβουλη προσπάθεια «να κατηγορηθώ για κάτι το οποίο ήταν εντελώς εντός των νόμιμων πλαισίων».

Ποιος ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε... Πέτρο Καραγιάννη;

«Αν ήταν εκεί θα έβλεπαν ότι όταν σηκωθήκαμε από τις θέσεις μας για να αναχωρήσουμε από τον χώρο, εγώ φόρεσα τη μάσκα μου και την έβγαλα όταν πια βγήκα από το αμφιθέατρο. Επομένως, ας μην είμαστε επιλεκτικοί στο τι θέλουμε να δείξουμε και να σχολιάσουμε. Το ίδιο ίσχυσε και όταν ανεβήκαμε στη σκηνή, όπου διατηρήσαμε τις αποστάσεις μας και όλα τα μέτρα», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του μέλους της επιδημιολογικής επιτροπής της Κυβέρνησης.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση