ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Pellegrini: Η συνάντηση της Αννίτας με τον γοητευτικό Σλοβάκο πολιτικό & το μπουκέτο με τα λουλούδια

Δείτε τις εικόνες

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΣ της Σλοβακίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNFICYP) για τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ.

Κατά την άφιξή του στη Βουλή και όπως είδαμε μέσα από φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Peter Pellegrini έφτασε κρατώντας ένα υπέροχο μπουκέτο με λουλούδια για την Πρόεδρο της Βουλής.

Καλωσορίζοντας τον Σλοβάκο ομόλογό της, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε τον συμβολισμό της επίσκεψης του στην Κύπρο, η οποία συμπίπτει με την 50ή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και την 20ή επέτειο από την ένταξη της Κύπρου και της Σλοβακίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η κα Δημητρίου επισήμανε ότι η παρουσία του κ. Πελεγκρίνι στις εκδηλώσεις της UNFICYP αποτελεί απτή απόδειξη της ακλόνητης στήριξης της Σλοβακίας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο Πρόεδροι, αναφέρεται, «υπογράμμισαν τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν τις δύο χώρες και τα Κοινοβούλιά τους και εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού».

Σημειώνεται ότι η κα Δημητρίου απένειμε στον κ. Πελεγκρίνι, Τιμητικό Μετάλλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων «εις ένδειξη βαθιάς εκτίμησης», για τη στάση αρχών και τη σταθερή στήριξη της Σλοβακίας στις προσπάθειες για επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. «Μιας λύσης», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, «η οποία θα επανενώνει τη χώρα σε συνθήκες διαρκούς ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας προς όφελος ολόκληρου του κυπριακού λαού». Η κα Δημητρίου, προστίθεται, «εξέφρασε ευγνωμοσύνη  για τη σημαντική συνεισφορά της Σλοβακίας στην UNFICYP, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της Πρεσβείας της Σλοβακίας, οι οποίες, μεταξύ άλλων, στοχεύουν στην προώθηση του διακοινοτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων».

 Ας δούμε στο σημείο αυτό μερικά περισσότερα πράγματα για τον Peter Pellegrini, ο οποίος μάλιστα λόγω της εμφάνισή του έχει αρκετές φορές γραφτεί ως ο Σλοβάκος καρδιοκατακτητής της πολιτικής. Ο Πελεγκρίνι ασχολείται με την πολιτική από αρκετά νεαρή ηλικία, ενώ ορκίστηκε πρωθυπουργός μετά την παραίτηση του προκατόχου του, Ρόμπερτ Φίτσο στις 15 Μαρτίου 2018, στον απόηχο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ.Ο Πρόεδρος Αντρέι Κίσκα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στις 21 Μαρτίου 2018 και 81 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του Υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

 

Ο 49χρονος πολιτικός έχει ιταλικές ρίζες καθώς ο προπάππους του, Λεοπόλντο Πελεγκρίνι, ήρθε στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία για να εργαστεί στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Λέβιτσε και Ζβόλεν. Εκεί ερωτεύτηκε την ντόπια Μαρία Κουνόβσκα και αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Λεχότκα ποντ Μπρέχμι, στην περιοχή της Ζιάρ ναντ Χρόνομ. Όσον αφορά στη προσωπική ζωή του Πελεγκρίνι επικρατεί ένα μυστήριο, με κανέναν να μην αναφέρει δημόσια αν είναι παντρεμένος, σε σχέση ή όχι.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X