ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Lockdown: Όλα τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύσουν από την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου

Επιστρέφουν τα sms

Αφότου επικυρώθηκε η νέα δέσμη μέτρων για την αναχαίτηση του κορωνοϊού από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου προχώρησε σε ανακοινώσεις.

Τα νέα μέτρα όπως έγινε γνωστό, τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή (10/1) μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Από τις 5 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 10 Ιανουαρίου, αναμένεται να παγώσει μέχρι και τέλος του τρέχοντος μηνός το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Σε γενικές γραμμές και ενδεικτικά τα νέα μέτρα προβλέπουν τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.
  • Απαγόρευση συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων (ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού).
  • Απαγόρευση συναθροίσεων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, όπως πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, κτλ, εκτός για σκοπούς φυσικής άθλησης σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.
  • Μετακινήσεις μόνο με γραπτό μήνυμα μέχρι δύο γραπτά μηνύματα την ημέρα ανά άτομο. Οι λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση, θα σας δοθούν αναλυτικά αμέσως με την ολοκλήρωση της διάσκεψης.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εξαίρεση τις Ουσιώδεις Υπηρεσίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα στο 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση