ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με αέρινο μαύρο φόρεμα στη Μαγιόρκα η Αννίτα Δημητρίου

Οι φωτογραφίες που εντοπίσαμε

Στη Μαγιόρκα και πιο συγκεκριμένα στη πόλη Πάλμα Ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας βρίσκεται η Αννίτα Δημητρίου τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο πλαίσιο της Συνόδου των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, με Κοινή Διακήρυξη των Γυναικών Προέδρων των Κοινοβουλίων για τα θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και ισότητας των φύλων.

Κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου, η Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να φορέσει ένα αέρινο μαύρο φόρεμα και ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρες γόβες, πετυχαίνοντας όπως πάντα μια σικάτη στυλιστική επιλογή.

Η ίδια, δημοσίευσε μερικά στιγμιότυπα από το ταξίδι της και έγραψε: Πρώτη μέρα της Συνόδου των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ στην Πάλμα Ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας, με Κοινή Διακήρυξη των Γυναικών Προέδρων των Κοινοβουλίων για τα θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και ισότητας των φύλων.

Τονίσαμε τη σημασία του ρόλου των Κοινοβουλίων στην προώθηση και υιοθέτηση νομοθεσιών ως προς την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Καταδικάσαμε κάθε ρητορική μίσους προς τις γυναίκες, κάθε μορφή βίας προς τις γυναίκες και επισημάναμε το ζήτημα της ποσόστωσης στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς και της πανευρωπαϊκής προτεραιότητας που οφείλουμε να δώσουμε στο θέμα. Σημειώσαμε τις καταστροφικές συνέπειες των πολέμων σε Ουκρανία και Γάζα, ειδικά για τις γυναίκες και τονίσαμε οτι η Ευρώπη θα πρέπει να ανταποκρίνεται με ενιαία φωνή και κοινή ανταπόκριση σε όλα τα θέματα (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου).

Σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την γυναικεία ηγεσία, υπογραμμίσαμε την προτεραιότητα που δίνουμε στο θέμα και δεσμευτήκαμε να κάνουμε περισσότερα, καθώς μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την ίδια την δημοκρατία. Τονίσαμε επίσης την ανάγκη εφαρμογής των νομοθεσιών, αλλά και θέσπισης εκεί που δεν υπάρχουν κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προπαγάνδα που επιχειρείται και τον ρόλο των social media.

Η δέσμευση του Σώματος στη στήριξη των γυναικών και στις προσπάθειες για την ενσωμάτωση των θεμάτων φύλου σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Annita Demetriou (@annita.cy)

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit
24news team
 |  MEDIA